Citiraj:
Autor Skeet
Ok, slažem se. Znam gdje da ga ukopćam, ali pitanje je KOJI wireless modem? Zyxel - nemoguće, Thompson - nemoguće. Kada spojim - ili radi samo wireless ili samo kablski spojen komp iako je briđano .. Netko mi je napisao da treba sppojiti WAN portom, ali ovaj SISCOV nema WAN port ...
|
Nikakvo bridge-anje nemoj podešavati, router ti mora biti u router mode-u a ne bridge mode-u!!!! WAN port je ovo gdje ti piše Ethernet na modemu.
Citiraj:
Autor Skeet
Onda je to to. Znaći apsolutno nije važno koji router da kupim, bitno je da ima wan port, ako sam dobro shvatio? I da li trebam nešto podešavati u CISCO-vom modemu? Nemam nikakav pass i username .. ? Ispričat ćete me, ali falat se ne kužim u ovo.
|
Teoretski bilo koji router koji je ispravan možeš upogoniti da radi sa tim modemom, pa čak i T-com brandirane uređaje (i Iskonove i Amisove...). Na SA (Cisco) modemu nemaš što podešavati jer on nema nikakve opcije, potrebno je samo namjestiti na routeru koji ćeš priključiti da ćeš public IP adresu dobiti preko DHCP-a. Dakle nešto tipa "WAN type: DHCP" ili "Internet connection: DHCP" ili slično.
Bilo je o ovome već X puta pitanje, zašto malo ne potražiš? Ali, evo, dobre sam volje pa sam napisao opet.