View Single Post
Staro 27.12.2010., 10:14   #18
gnjepar
Premium
Moj komp

gnjepar's Avatar

Datum registracije: Feb 2009
Citiraj:
Autor Skeet Pregled postova
Ok, slažem se. Znam gdje da ga ukopćam, ali pitanje je KOJI wireless modem? Zyxel - nemoguće, Thompson - nemoguće. Kada spojim - ili radi samo wireless ili samo kablski spojen komp iako je briđano .. Netko mi je napisao da treba sppojiti WAN portom, ali ovaj SISCOV nema WAN port ...
Nikakvo bridge-anje nemoj podešavati, router ti mora biti u router mode-u a ne bridge mode-u!!!! WAN port je ovo gdje ti piše Ethernet na modemu.

Citiraj:
Autor Skeet Pregled postova
Onda je to to. Znaći apsolutno nije važno koji router da kupim, bitno je da ima wan port, ako sam dobro shvatio? I da li trebam nešto podešavati u CISCO-vom modemu? Nemam nikakav pass i username .. ? Ispričat ćete me, ali falat se ne kužim u ovo.

Teoretski bilo koji router koji je ispravan možeš upogoniti da radi sa tim modemom, pa čak i T-com brandirane uređaje (i Iskonove i Amisove...). Na SA (Cisco) modemu nemaš što podešavati jer on nema nikakve opcije, potrebno je samo namjestiti na routeru koji ćeš priključiti da ćeš public IP adresu dobiti preko DHCP-a. Dakle nešto tipa "WAN type: DHCP" ili "Internet connection: DHCP" ili slično.
Bilo je o ovome već X puta pitanje, zašto malo ne potražiš? Ali, evo, dobre sam volje pa sam napisao opet.