Dakle, o cemu se radi - konfiguracija je:
Gigabyte GA-H55M-S2H,
Intel core i5 750, quadcore,
Mushkin Blackline Stilletto 2x2GB,
Saphire ATI Radeon 4890,
Corsair CX series CMPSU-400CXEU
Slozio sam frendu u 4. mjesecu, i nakon par dana su se pojavili problemi - BSOD, razne poruke.
Malo bi radio ok, pa se u jednom danu srusi par puta, pa opet par dana nista.......
I tako nakon par mjeseci, testiranja, formatiranja, trazenja drivera, meni dopizidilo i rekao covjeku da donese komp kod mene i pusti ga kod mene na par dana.
I sad, jos prije na kompu sam izvrtio sve zive i nezive programe za testiranje i benchmark (Superpi, occt, memtest, BurnIn, VideoMemoryTest, PCmark, 3DMark, ma sve zivo), pratim temperaturu - i nije bio nikakav error.
I napravim low-level format, zgazim sve particije, instaliram original Win7Pro, skinem sve najnovije drivere s original stranica za Win7, pobacam sav softvare, instaliram NFS Hot Prsuit i Dirt2 i par zgodnih gadgeta koji prikazuju temepraturu proca i grafe.
I krenem, istovremeno "gledanje" 3 filma, winamp u pozadini svira nesto, utorrent krsi autorska prava, pokrenem NFSHP i igram par sati (treba testirati, zar ne

). Bez beda sve radi, sve temperature normalne.
Komp 4 dana radu u komadu, to i tamo ga resetiram kad se skine neku update i sl.
Radi po cijele noci, vrti filmove malo u full modu, pa ostavim igricu cijelu noc, dva dana ga koristim za "normalni rad" (internet, office, filmovi, utorrent, adobe...)...
Sve bez ijednog smrzavanja, rusenja ili BSOD-a.
I danas ga frend pokupi, ode doma, malo surfa/igra - sve 5, da bi se prije 20-ak minuta srusio kad se apsolutno nista nije radilo na njemu - pojavio se BSOD (jer sam iskljucio ono resetiranje).
Nije napravio nikakav update, nije nista instalirao - komp je jedino promjenio geografski polozaj :-)
I sad jedino sto mi pada na pamet je problem u struji. Ja sam u gradu, on zivi "malo" izvan grada i mozda je moguce da padovi napona sruse komp?
Nemam ideju, zbilja neznam.
Da dizem napon RAM-u? Za koliko? Da nesto drugo promjenim? Sto, gdje za koliko?
Ljudi dajte savjete/ideje....