Pozdrav forumaši!
Pomozite mi ako netko zna, kako da provjerim ispravnost pci-e porta? Naime, u moju konfu sam sa starim napajanjem (neko compaq 220W) stavio novu grafičku karticu radeon 4550, dotična naravno nije radila, a pritom sumnjam da mi je i riklo staro napajanje. sumnjam na napajanje jer se kasnije komp nije htio startati, tj. vratio sam monitor na staru integriranu, te bi se tada komp palio svaki 5-6 put.
kada bi se upalio, nebi se bootao do kraja, nego bi samo stigao od dizanja windowsa i onda se zblesirao, također su mi neke čudne isprekidane linije bile na displayu. kada sam stavio novo napajanje (LC power 400W) komp se je s integriranom dizao bez problema, kao da se ništa nije desilo. no, čim stavim novu karticu u pci-e slot, komp se ne želi statrati, bez obzira gdje bio uključen monitor, u novu grafu ili staru integriranu. pokušao sam i s stavljanjem BIOS-a na defaultne postavke i ne pomeže. nova kartica je testirana na drugom računalu i radi bez probelma. dali je u pitanju spržen pci-e slot ili nešto treće?
Unaprijed zahvaljujem!