View Single Post
Staro 20.12.2010., 23:51   #1
merlin_world
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2003
Metronet - Thompson Speedtouch 780WL + Zyxel 460N

Pozdrav svima!

Može li mi itko pomoći oko konfiguracije gore navedenog routera u bridge mode. Naime, dojadilo mi je njegovo stalno pucanje wlan-a, kombinirano sa totalno zaključanim firmwareom pa sam kupio novi, po stranim forumima prilično hvaljeni Zyxel 460N koji uz 4 Gigabitna ima jedan wan port.

U početku sam namjeravao spojiti jedan eth port Thompsona sa jednim eth portom Zyxela i konfigurirati na Zyxelu def. gateway na Thompsona (kod mene 192.168.1.254.) i to je to.

Međutim, većina savjeta na netu navodi na to da se prvi router/modem (onaj u kojeg ulazi dsl linija) konfigurira u bridge mode te se njegov eth port spoji na wan port drugog.

Vođen onom starom ...kud svi Turci... i ja sam krenuo tim putem. Prema dostupnim savjetima, kreirao sam novog root usera i dobio pristup full menijima, ali nigdje nisam našao na bridge mode. Telnet je izgleda disejblan, i nigdje ni slova kako da ga osposobim, tako da otpadaju sve naredbe iz komandne linije.

Sad više ne znam što da radim, da li mi treba uopće ovaj bridge mode ili ima neki drugi način za postići ovo isto?
merlin_world je offline   Reply With Quote