View Single Post
Staro 16.12.2010., 21:04   #197
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Htio bih naglasiti nešto. (uzimam body armor, sjedam na med-pack i spreman sam za vašu paljbu) Ne može se potrošiti el. struja, a niti energija. Jedino možemo potrošiti novac. Struji ne možemo ništ, a energiji možemo samo promijeniti oblik. Termalne, solarne i energije vjetra ima više nego što ćemo ikad bit sposobni iskoristiti. Problem je, kao i uvijek, u političarima i kojekakvim lobijima. Oni imaju lovu sada i ne pada im napamet uložiti u nešto što ne donosi lovu brzo. Ove gluposti o solarnoj energiji kao neisplativoj mi polako idu na živce. Kao, neisplativo je jer područje nije stalno osunčano (mrak, oblačno ...), a problem je u pohlepi i razjedinjenosti rulje. Zemlja je pod konstantnim sunčevmim sjajem, barem dio nje, ali tko će dat energiju drugima ili ovisit o nekom. Moš mislit sto bi htjeli. A zaboravlja se i orbita. Tamo je uvijek sunce i energija se može prebacit na zemlju, al opet, nema brze zarade. Dok se sve vrti oko kapitalizma, loše nam se piše. Termalnu energiju i energiju vjetra ne želim ni razrađivat, jer nema smisla. Sve će te opcije proradit onda, kad stvarno ne bude fosilnih goriva više. Što se tiče lansiranja nuklearnog otpada u svemir, bezveze ideja, ali lansiranje u putanju prema suncu je prava ideja. Tamo je ionako fuzija/fisija roštiljada non-stop. Da eonima lansiramo ogromne količine svaki dan, ne bi promjenili stanje na suncu u zamjetnoj mjeri. Eto toliko za sad od mene, raspalite .

Zadnje izmijenjeno od: D1viry. 16.12.2010. u 21:27.
D1viry je offline   Reply With Quote