View Single Post
Staro 16.12.2010., 18:06   #1
Problem
Pijem samo KAJ
Moj komp

Problem's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Thumbs down Aspire 6930G se nasumicno gasi

Prvo sam imao probleme sa gasenjem pozadniskog svijetla na ekranu. Dva put je bio u servisu, cistili su kontakte i to je bilo samo kratkotrajno rijesenje. Treci put su zamjenili plocu (nisu rekli kakvu, pretpostavljam maticnu?!?!?).

I tak ja donesem doma laptop sav sretan sta ce sad to sranje radit kak spada i paf, ugasi se onak bezveze nakon 40min rada. Upalim ja opet i sad nakon mozda 5min opet se ugasi. I mislim si, ajde bio je na servisu vec gro puta, windowze imam vec odkad je sedmica izasla, idem to ocistit i ponovno instalirat, cist da eliminiram da nije do toga (makar bi prije ocekivao neki BSOD da je do toga). I nekak uspijem instalirat winze da mi se ne ugasi i prilikom prvog login-a paf, opet se gasi.

Vise ga onda ni nisam htio palit nego ujutro odma zovem servis i velim im problem i on meni automatski da su to simptomi pregrijavanja. I pita me lik dali cujem vent dok laptop radi. Upalim ja laptop i cuje se vent. Onda mi je rekao nek ga stavim u bios i vidim dali ce se onda gasit i dok se ugasi nek ga nazovem. I tak ja stavim to sranje od acera nek bude u biosu i dođem u sobu nakon cca sat/dva i gle cuda, radi. I onda odem u windowze, skinem si superpi i coretemp i opicim test na 32M i pratim temperature, kad ono sve uredno. Max je bila 55, average 50°C i nije ga ugasilo. I onda idem malo igrat HL2: Deathmatch i opet sve uredno radi.

I tak si ja mislim, super, jucer se malo zblesiral, danas je sve ok. Ma da nebi bilo, vraga je sve ok! Dođem sad malo prije s faxa i upalim laptop i nakon 10-15min opet kmica.

Znaci, pregrijavanje smatram eliminiranim, nije do windowza?!?!? Vasa dijagnoza???

Hvala
Problem je offline   Reply With Quote