View Single Post
Staro 14.12.2010., 21:25   #5
rodney
only fool, not a horse
Moj komp

rodney's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
muke po ISDN-u i faxu

ovako da vam prvo opisem situaciju. uvalili mi kao priznatom "seoskom mestru" da slozim novu konfu u jednoj maloj firmici. i taj dio sam rjesio, ali.. na toj kanti koja je zamijenjena je bila isdn kartica micronet sp3200a, koja je sluzila za primanje faxa. u pitanju je bio program RVS-COM kojeg vise nema nigdje za nac, kupit, skinut, izmislit, nista. ta sugava kartica ne radi niti sa jednim drugim meni poznatim programom za fax. u faq-u od kartice za sve probleme kazu, koristite rvs-com koji ste dobili uz karticu, ali naravno tog cd-a nema godinama. od mreze tu su dva isdn prikljucka (na dve parice) sa 6 telefonskih brojeva. koriste se dva broja za fax, tri telefonska, i internet. ima dva isdn modema, u jednom su (siemens santis) tri telefona na analognim izlazima (dva preko splitera u jedan izlaz, i treci u drugi izlaz). drugi modem je elcon nt1 2a/b, i ima u jednom analognom izlazu telefon, a u drugom hp printer/skener/fax koji sluzi samo za slanje faxa s jednog broja. na tom istom cudu ima i dva digitalna izlaza, iz kojih idu dva lan-a, jedan u router koji sluzi za wireless, a drugi u onu isdn karticu za fax. za sad sam uspio nac kantu koja ima stari dialup modem, i spojit nju u analogni izlaz umjesto onog printera. namjestio sam taj analogni na dva broja, oba od faxa, i kao tip sam stavio fax (preko telefona sam konfigurirao taj modem). uspio sam tako pomocu winfax pro-a primat faks ali ne i slati. i opet mi ostaje problem sto nemam di ustekat onaj hp, jer je on i dalje potreban.
nadam se da nisam previse zakomplicirao.
aj sad nek netko meni djetetu iz doba adsl-a objasni kako da ja to sve upogonim. gledao sam i da nabavim i neku drugu isdn karticu, koja bi radila sa nekim drugim programom, ali ponuda istih je nikakva, izumrlo. jel valja sta ona office fax opcija od t-coma? i dali bi onda mogao nastaviti slat faks sa hp-a normalno kao i prije?

job security - example
rodney je offline   Reply With Quote