View Single Post
Staro 03.12.2010., 23:10   #6655
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Toga ima i s druge strane novčića. Netko pročita ocjenu na IMDB-u, pogleda film na silu i brže-bolje hita na forum da svima veli kak je sranje i da ga zaobilaze.
Hiperprodukcija radi svoje, jer "svi" moraju pogledati "sve" o čemu se priča, bez obzira da li ih to zanima ili ne. Ljudi više nemaju svoj JA, već se vode za tim kaj okolina diktira.
Pa IMDB postoji bas zato da ne bi morao gledati sve, nekakav filter moras imati. Meni se pokazao kao sasvim dobar, ako se pri tome vodim nekim pravilima. Nastojim biti krajnje oprezan prema svemu sto je mladje od sest mjeseci do ogdinu dana, previse se tu love vrti da se ne bi manipuliralo ocjenama (jedan od poznatijih primjera Snakes on the Plane), pogotovo ako je mirisalo na nezasluzeni hype. A cak i kad nema muljanja moze se ocekivati pad ocjene kroz godinu dana. Izbjegavam odredjene zanrove npr. americke komedije novijeg datuma, jednostavno nisam za taj zanr.
Sinopsis nastojim ne citati (kod ovih novijih procitas sinopsis, pogledas 2-4 trailera i vidio si pola filma), redatelj relativno bitan, na glumacku postavu bacim oko, ali nije mi nesto bitna. Treba uzeti i u obzir lokalpatriotizam, kod stranih filmova sa malo glasova zna biti izrazen.

Naravno nije IMDB jedini izvor informacija, ima i drugih stranica, bude dobrih preporuka u tiskovinama i tako...
morph je offline   Reply With Quote