View Single Post
Staro 27.11.2010., 03:32   #3106
D-I-A-B-L-O
Bannija :D
Moj komp
 
D-I-A-B-L-O's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2008
Lokacija: Sisak
Postovi: 1,098
Ne vidim zbog čega bi ovo bio OT, čovjek je pitao hoće li procesor biti bottleneck, jedni tvrde hoće, drugi tvrde neće. Svi samo iznosimo svoja mišljenja i iskustva.

Svejedno, činjenica je da i starije igre bolje rade na višejezgrenim procesorima.
Eto, taj famozni COD4, znam da nije mjerilo, i znam da sam imao dosta fps-a i sa blekijem i hd4870, uvijek sam mogao imat lock 125, što je više no dovoljno, ali isto tako maksimum je bio nekih 220 sa blekijem na 3.0GHz, a sa ovim ide preko 300 fps na tih istih 3.0GHz.

Ok, ovaj ima i više cache-a, pa može biti da i to igra neku ulogu, ali to malo cache-a sigurno nemože napravit razliku od prosečno 100 fps-a.

COD4 sam uzeo kao najizraženiji primjer razlike, a tako mi je bilo u svim igrama, COD, Fallout, Doom3, ma biraj koju hoćeš. Još k tome uzmi u obzir da ja igram na svega 1280x1024, i vidim toliku razliku, onda ne želim ni pomišljati kolika bi razlika bila na HD rezi, gdje bi grafa punila proc sa podatcima koje ovaj nije u stanju provariti dovoljno brzo.

Tebi to odgovara i super, svima nam je drago zbog toga, ali nemožeš znati hoće li i netko drugi biti zadovoljan time. Netko želi moći igrati na max postavkama, a to sa dual core-om i jačom grafičkom neće moći jer će procesor biti bottleneck.

Dakle odgovor koktelu ( gin tonicu ) glasi:
možeš uzeti jaču grafiku i osjetiti porast performansi, ali porast bi bio još osjetniji uz jači CPU. Ovo što sada imaš je prilično izbalansirana konfa, i za ikakav osjetniji boost bi morao mijenjat i procesor i grafičku.
Ja sam imao u odnosu na gore spomenutu GTX460 nekih 30% slabiju grafičku (imam ju i danas može se reći), pa sam osjetio skok u performansama prelaskom na novi procesor, a sad zamisli kako će tebi biti sa još jačom grafičkom.
__________________
D-I-A-B-L-O je offline   Reply With Quote