Da me netko ne bi krivo shvatio

program loše broji primljene poruke ali dobro broji poslane ... sada kontajte da na jednu poslanu ja primam u prosjeku oko 4 to je negdje 20000 poruka ili oko 275 komada dnevno (ulaz + izlaz). To napomena da nebi bilo zabune ... meni komp je inače upaljen 10 - 15 sati dnevno ...
Inače što se tiče kompa za "server" ... ne trebam vam overkill. Iz iskustva za 20 usera vam je dosta Pentium III 600+ MHz sa 512+ MB RAMa i 500GB+ diskova, neka grafa tipa ATI RagePro 64/128, bez tastature, bez monitora, bez miša ... nama je sličan komp sasvim dovoljan da osim što je gore 500GB+ svega i svako malo netko nešto gleda i prčka po tome da se i istovremeno vrti dedicated server za Call of Duty UO i dedicated server za Rune: Halls of Valhalla, TeamSpeak, ... dnevni promet kroz server je prosječno oko 15 GB i sve to radi pod WinXP SP2 i uredno administrirano da se zna ko šta može i ne može (kolko se to može pod XP SP2) ... evo ovaj zadnji "server" je sada Up Time 30 dana i sutra bum ga moral rušiti jer ga oće upgredat nekom intelovom pločom sa intelovom mrežom i PIII na 1GHz jer ko nije im dosta ova 600tka jer nekad dosegne i 85% upotrebe ...