Ali ja zbilja ne kužim di ti vidiš problem. Pa i nacrtao sam ti a još uvijek ne kužiš.
Držiš se te deklaracije ko pijan plota a ne znaš je čitat.
Konkretno HX520
Lijepo piše
Max Current 18A za svaki +12V rail
- dakle maksimalna struja koju će pustiti kroz taj rail je 18A, i ako potrošać potegne više napajanje će se gasiti. Tu vrijesnost ne brkati s ukupnom snagom u kombiniranom radu!
Te se vrijednosti ne zbrajaju jer nemaju veze s max kombiniranom snagom!
Dalje piše
Max Combined Watttage 480W za +12V
- Dakle napajanje je u stanju isporučiti max 480W odnosno 40A u kombiniranom radu (opterećenju) i to je to, to je njegova snaga na +12V. Njihova distribucija po railovima nije važna. Napajanje daje 480W i to je
E.O.D.
Odakle su ih dobili?
Pa napajanje je projektirano valjda na 480W, dobili su ih testiranjem.
Ovdje podvlačimo crtu jer je tu kraj priče za one malo manje upučene.
Dakle onoh 3x 18A sa početka priče govori da napajanej ima odvojene +12V railove čiji su OCP (Over Current Protection) sklopovi postavljeni na 18A. Kada bi potrošnja prešla 18A napajanje bi se ugasilo - kao što recimo kd vas doma osigurać izbaci kad žena prišteka na isti osigurać štednjak, peglu i vešmašinu.
Dalje osim OCP-a svo bi ožićenje trebalo biti odvojeno.
No kod HX-a kao i kod većine Seasonica to nije tako. Oni nemaju OCP za svaki rail, niti imaju odvojeno ožićenje što se jednostavno vidi iz
ovoga testa.
U biti
ovdje je to mnogo bolje objašnjeno a i vidi se iz rezultata testova (Taj M12 je isto napajanje ko i Corsair HX520/620)
Obratiti pozornost na
max opterećenje +12V raila koje je iznosilo i do 35A dok na napajanju lijepo piše da je max 18A => dakle napajanje nema OCP, barem ne na 18A.
Eto toliko po tom pitanju, mada ne znam zašto se uopće ekipa zamara time.