Citiraj:
Ja bi tu smanjio DHCP Pool na 192.168.1.50 - 192.168.1.100 (čini mi se, rekao si imaš do 50 kompova)
|
Ovo sam pokušao ali ruter Dlin šteka.--kada mu naštimam i aplay ništa se ne dogodi? zašto nemam pojma?!?
Citiraj:
Nešto (sorry što sam uletio s neba pa u rebra) nisam polovio, kažeš da im hoćeš dodijeliti statičke IP a s druge strane držiš uključen DHCP. Jel ti to dio hoćeš na statički a dio kompova dinamički priključiti? Probaj ga OFF.
|
Želim DHCP zbog nekog recimo laptopa koji dođe novi pa dok mu ne smislim IP? Ali u biti mi ne treba!
Citiraj:
1. ostaviti samo ruter i switch, (bez linksys-a), pingati ruter i kompove
|
Ovo jesam i ne radi!
Citiraj:
2. pa onda ruter i linksys (bez switcha, a koristeći više wlan kompova), pingati ruter i kompove
|
Jesam i radi!
Citiraj:
3. i na kraju složiti linksysa (da linksys bude ruter) i switch u lokalnu mrežu bez d-link rutera (za test nije važno što sad ne radi internet, važno je dobiti stabilnu mrežu),pingati linksys ruter i kompove
|
Jesam i radi, jedino ne mogu natjerati da Linksys bude ruter za net! Doduše iskreno mi se sad nije dalo,ali od kada ga imam (već 2-3 godine) sam pokušavao pa nije htjelo. Jučer sam htjeo probati ali na poleđini nema utičnicu za telefon nego na mjestu Internet imam samo rj45. Napravio sam kabel i htjeo probati pa sam onda skužio da moram isčupati iz ormara ISDN jer mi vod ide preko jednog njegovog kanala spojiti se na njega, ali mi je to bila u tom trenutku NEMOGUĆA misija za živce => morao bih skinuti sve šarafe poskidati switcheve, rastaviti cijeli ormar da dodjem do njega...za popiz...)
Zato eto kažem da NE radi
Citiraj:
4. setirati dva pc-a da se vide samo preko switcha (sa jednog pingaš drugi komp) i pri tom dodavati ručno setirane kompove i pingati ih
Mislim da bi ovim testovima trebao iskristalizirati neispravnu kariku.
Ako nijedna kombinacija nije stabilna sumnja pada na kartice u kompovima i/ili kablove i/ili možda imaš neki device koji vuče struju iz mreže malo previše -Power over ethernet-!
|
Ovo nisam, jer pod 3 je mreža radila SUPER => što sam napisao u prethodnom postu!
Sumnjam i dalje na ruter!
Sutra ću probati ISKLJUČITI i taj DHCP (iako mislim da sam već to probao)
pa probati!
SAd jedno pitanje..Kod postavke Ipv4 kod primari DNS sta se stavlja ako sam ih podesio u ruteru? kod mene su postavljeni opet isti...mislim da to ne bi trebao biti problem? Iako sam našao da ljudi stavljaju adresu rutera na primary?!?"#
Citiraj:
Za testirati sve kombinacije treba dosta posla pa zato polako i ne gubi živce nego popij
|
Hvala na potpori....
ODOH sada na jedno

samo jedno=> jer