View Single Post
Staro 23.11.2010., 14:07   #27
[GOW]Nec
Premium
Moj komp

[GOW]Nec's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
To ti je u principu kompletan cooler koji se stavi umjesto onog pasivnog koji ti imaš gore. S obzirom na veličinu, nekako sam skeptičan da može hladiti 9600...
A i ne bi ga mogao ugraditi onako kako sam ja mislio, jer je ovo vent bez "okvira".

Što se tiče ugradnje, ovaj tvoj najvjerojatnije ima nekoliko vijaka ili onih plastičnih nosača koji idu kroz pločicu od kartice. Bitno je samo da ti razmaci između rupa na tom hladnjaku koji bi stavio pašu na rupe na kartici.
Ne znam da li je to standardizirano, to bi ti drugi kolege sa foruma možda bolje znali odgovoriti.
U svakom slučaju, metar ne zna lagati, a ništa te ne košta da izvadiš karticu i premjeriš, ili nacrtaš šablonu na papiru pa probaš da li pašu rupe prije nego kupiš taj hladnjak.

Druga ti je opcija potražiti hladnjak od nečije izgorene grafičke, naravno aktivni, on bi trebao pasati.

Treća je da samo staviš ventilator od bilo kakvog starog napajanja/procesora/grafičke da ti puše po tom tvom pasivnom hladnjaku na grafičkoj, možeš ga učvrstiti i na kućište, ili gdje god hoćeš. Samo da bez prepreka puše sa što manje udaljenosti po tom pasivcu.