View Single Post
Staro 16.01.2005., 16:45   #2
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Re: Bežični plan 1.

Citiraj:
Originally posted by drekonja
1. Koliko jedan prosječan(600-800kn) AP ima domet? (vidi prilozenu sliku - sve sam pokusao isplanirat). Koji mi vi preporučujete?
Situacija slična kao i kod mene (obiteljske kuće na sve strane. Dakle 2 APa se vide u tim uvjetima na nekih 40m sa 5mbps ali ne pretjerano stabilne veze. Preporuka kako i ptice na grani znaju LinkSYS WRT54G (nije najbolji ali nama najdraži i samo njega koristimo, IAHO to je za te do 500m udaljenosti "THE" AP
Citiraj:
2. Jel to dobro isplanirano, jer ipak riječ je o velikim novcima i ne želim da nest za*ebemo??? E da ostali prazni prostor na slici su kuce, vecinom dvokatnice, no ipak se moze ostvarit opticka vidljivost izmedju 2 grid i omni antene.Nema drveca.
Čini se OK plan. Ovako neupućenom kada gleda na papiru.
Citiraj:
3. Jel postoji neki jeftiniji nacin, da napravimo mrezu (Ak ne i ovo je dobro)
a sumnjam ... mada ne tvrdim, a i nisam tamo pa nemrem tvrdii jer nisam vidio situaciju in situ ...
Citiraj:
4.Da li korisnicima kod kojih se nalazi grid antena (ona usmjerena prema glavnoj omni anteni) i AP treba i bežična Wlan kartica. Da li možemo direktno spojit AP i svoju "žičanu" mreznu koju vec imam.
Ne, ne treba im WRT54G ima 4 portni switch 10/100 u sebi i samo uštekate kabl/ove o PCa u njega ili samo kabl iz switcha u koji su već svi spojeni u njega ... kod nas radi na jednom mjestu WRT54G switch u koji je spojen switch u koji su spojeni PCi i još jedan switch i nema problema (nekada switch + switch + switch + ... zna stvarat probleme)
Citiraj:
5.Koje mi antene preporucujete?
www.elma.hr pa vidi mi osobno koristimo one http://www.pacwireless.com/ ... 15, 19, 24 Grid ovisno o udaljenosti i omni mislim od 9 dBi ...
Ja sam napisao onu gujdu i to je situacija koja je skoro pa kopija te vaše

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote