Citiraj:
Originally posted by drekonja
1. Koliko jedan prosječan(600-800kn) AP ima domet? (vidi prilozenu sliku - sve sam pokusao isplanirat). Koji mi vi preporučujete?
|
Situacija slična kao i kod mene (obiteljske kuće na sve strane. Dakle 2 APa se vide u tim uvjetima na nekih 40m sa 5mbps ali ne pretjerano stabilne veze. Preporuka kako i ptice na grani znaju LinkSYS WRT54G (nije najbolji ali nama najdraži i samo njega koristimo, IAHO to je za te do 500m udaljenosti "THE" AP
Citiraj:
2. Jel to dobro isplanirano, jer ipak riječ je o velikim novcima i ne želim da nest za*ebemo??? E da ostali prazni prostor na slici su kuce, vecinom dvokatnice, no ipak se moze ostvarit opticka vidljivost izmedju 2 grid i omni antene.Nema drveca.
|
Čini se OK plan. Ovako neupućenom kada gleda na papiru.
Citiraj:
3. Jel postoji neki jeftiniji nacin, da napravimo mrezu (Ak ne i ovo je dobro)
|
a sumnjam ... mada ne tvrdim, a i nisam tamo pa nemrem tvrdii jer nisam vidio situaciju in situ ...
Citiraj:
4.Da li korisnicima kod kojih se nalazi grid antena (ona usmjerena prema glavnoj omni anteni) i AP treba i bežična Wlan kartica. Da li možemo direktno spojit AP i svoju "žičanu" mreznu koju vec imam.
|
Ne, ne treba im WRT54G ima 4 portni switch 10/100 u sebi i samo uštekate kabl/ove o PCa u njega ili samo kabl iz switcha u koji su već svi spojeni u njega ... kod nas radi na jednom mjestu WRT54G switch u koji je spojen switch u koji su spojeni PCi i još jedan switch i nema problema (nekada switch + switch + switch + ... zna stvarat probleme)
Citiraj:
5.Koje mi antene preporucujete?
www.elma.hr pa vidi mi osobno koristimo one http://www.pacwireless.com/ ... 15, 19, 24 Grid ovisno o udaljenosti i omni mislim od 9 dBi ...
|
Ja sam napisao onu gujdu

i to je situacija koja je skoro pa kopija te vaše