View Single Post
Staro 21.11.2010., 18:52   #5
tech_soul7
Registered User

Datum registracije: Feb 2009
Nemam ni jedan ni drugi modem, ali to bi ti trebalo radit sve ovako kako je opisano,s time da ako na tom prvom modemu imas uklj.dhcp i sve podesis ovako ko sto ti je napisano na t-comovom takodjer postavis sve ko sto ti je receno samo sto nemoras namjestat default gateway niti dns postavke, vazno je samo da wi-fi interface (sucelje) podesis da ti je u istoj mrezi kao i ovaj modem od optime (npr. optima 192.168.0.1, a t-com 192.168.0.2). Posto ces uredjae (komp, iphone...) bezicno spojit na tcomov router, a taj router ti je spojen na ovaj od optime svaki uredaj koji spojis bi ti automatski trebo dobit sve tcp/ip postavke sa ovog optimovog modema . A posto su oni svi na istoj mrezi (192.168.0.x)nema potrebe za namjestanjem defaultnog gatewaya i dns-a na t-comov routeru.

EDIT:
Citiraj:
Autor miZZone Pregled postova
ok, puno fala...slozeno, sljaka. sad jedino imam problema sa spajanjem na laptopu jer uopce ne vidi mrezu a na pol metra je od 555. mob se spaja bez problema, laptop vidi miljon mreza oko sebe,ali ne i ovu moju... 8(( vjerojatno sam kroz sistem pokusaj/pogreska ukljucil ili iskljucil neke postavke i to sad vise ne znam vratiti...a ne znam kako vratiti sve network postavke na default...
ima mozda nekakav programcic koji preuzima wifi kontrolu spajanja laptopa na wireless? pa bi u tom slucaju vjerojatno postavke u programu bile opet na defaultu...

u svakom slucaju, tnx.
Odi na stranice od proizvodjaca i pogledaj tocno za svoj model laptopa pod support, drivers ili tako nesto sigurno imas neki program koji ne koristi windowsov servis za spajanje na wi-fi mreze,vec vlastitu aplikaciju.

Prije toga mozes jedino provjerit da si na laptopu nisi mozda stavio manualno na neki wi-fi kanal (a modem radi na drugom. npr modem ti radi na kanalu 1, a ti si stavio na lapu da ti je kanal 10) i da si odabrao 802.g ili b standard (g i b su ti medjusobno kompatibilni s time da je b sporiji od g, ako si slucajno stavio na a onda se nemogu vidjet ostali uredjaji koji ne koriste iskljucivo a standard). Mozes pogledat i u iphoneu mozda koje su ti postavke pa samo to prekopiras na lap

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 21.11.2010. u 21:15.
tech_soul7 je offline   Reply With Quote