prije svega pozdrav svima. procitao san ovdje par prijava sa slicnim simptomima. imam jedan komp star 4 god; dosada je radio bez ikakvih problema. pred par dana dok sam bio doma u odredenom trenutku dok je komp bio pokrenut (ili dok se bootao ili je cak bio ugasen -ne sjecam se tocno)iz susjedne sobe sam cuo konstantni beeper- sigurno vise od 20-30 puta (napajanje?)tako da sam zapamtio da se cuo u ritmu svako jedne sekunde; sad dok ovo pisem sam se sjetio da je vjerojatno bio upaljen jer sam onda stisnija power botun da ga ugasin. nakon toga san ga ponovno upalio iradio je normalno. pred par dana san isao na put i u meduvremenu su mi javili da komp ne radi. dosa sam doma i situacija je takva da kad ukljucim komp:
-nema beepa; ventilatori se pokrenu;
-nakon par sekundi se komp izgasi i onda opet pocne paliti i tako u nadogled
- osjeti se blagi smrad (mozda iz napajanja)
-nadalje komp i kad je iskljucen na stražnjem swithu ima napona na kućištu?
osjetio sam rukom i provjerio ispitivcem(nemam unimer)
-napona ima na svim metalnim djelovima kompa: kućištu, disku, grafickoj, maticnoj, i to ponavljam dok je komp izgasen na straznjoj sklopci a s ustekanim mreznim kabelom
-predpostavljam da je problem u napajanju, mozda je izgorila izolacija nekog kabela unutra i zanima me vase misljenje prije nego sutra dam komputor nekom puno strucnijem od mene.
konfiguracija:
maticna: abit ab9pro
procesor: core2 duo e6300
hdd: seagate barracuda 200gb
napajanje:chiefteac gps-450aa - 101a
kućište:coolermaster centurion 534
graficka:x1600 pro