Molim vas da mi neko (ako se kome da) objasni u detalje (step by step) da li je moguce i kako napraviti sljedece:
Imam Optima internet koji je preko HUAWEI SmartAX MT880 modema mreznim kabelom spojen na kompjuter. Posto imam laptop, iphone i SIEMENS GIGASET 555 WLAN router kojeg sam koristio prije kad sam bio na T-com internetu, htio bi pomocu njega (gigaseta) napraviti WiFi mrezu doma tako da se mogu laptopom i iphonom spajat na taj optimin internet preko wirelessa.
Znam da ne mogu zamijeniti HUAWEI sa Gigasetom zbog anexa, ali da li se moze spojiti ovim redom: kabel iz splittera u huawei - iz huaweia kabel (H MT880 ima samo jedan mrezni izlaz) u gigaset 555 koji samo emitira wireless ( ali da je transmite i recieve ) - i onda dalje kabelom do kompjutera? Da li gigaset moze glumiti wifi hotspot nakon Huawei modema?
ILI
se mozda moze spojiti kabel iz Huwai u kompjuter, a u drugi mrezni port na kompu ( maticna ima dva mrezna ulaza/izlaza ) se spoji gigaset 555 da opet odasilje i prima wireless od laptopa i iphonea? odnosno, da se optima internet koji dolazi u komp dijeli na konekciju kompa sa netom i povremenu potrebu za wirelessom kojeg emitira gigaset.
ILI
gigaset optada, a ja moram kupiti neki wi fi hot spot koji se zasteka u 2. mrezni ulaz na kompu ili mozda preko usb-a?!
Evo, kolko vidite, laik sam ali nisam opet da ne kuzim barem nesto. Trebam nekog ko mi je spreman malo pomoci oko tog spajanja ( ukoliko je moguce )...sigurno bi imal jos neka pitanja oko postavki itd. Vec sam ocajan jer sam isprobavajuci sve moguce kobinacije postavki danas u kaficu sjedio kraj wireless rutera sa laptopom i nisam se mogel spojiti na taj ruter nikak, dok je frend do mene dosel, upalil laptop, view wireless network in range, prva na listi (jer sjedimo kraj rutera), conect, password koji pise na svakom stolu u kaficu i online je, a ja 2 sata probam sve zivo, vidim 20 wireless oko sebe, ali ne i tog kraj kojeg sedim i za koji imam pass na stolu...
Molim Vas da mi neko pomogne jer dobivam razne odgovore sa raznih strana, a niko da bi mi objasnil tocno kak to ide i kaj kaj znaci...inace, procital sam i dosta stickyja tu na forumu i tutorijala, ali ovu specificnu kombinacju nisam pronasel.
Unaprijed zahvaljujem...
mizzz