pozdrav,
ide malo duži post al molio bih one koji imaju strpljenja da pročitaju do kraja. Vidim ima nekih sličnih postova al čini mi se da je ovo ipak specifičan probljem.
Uglavnom, uzeo prije nekih mjesec i pol Asrock 770 Extreme 3, Phenom II 955, 2x2 Kingmax dd3 i Corsair VX450, a grafa je Gigabyte 8800gt. Sve spojio, radi iz prve, nikakvih problema. Promjenio cpu cooler prije nekih dva tjedna, stavio Katanu 3. Sve radi iz prve. Nakon dva dana iz "čista" mira idem upalit komp, upali sve vente zavrti disk, nakon 3-4 sekunde se samo ugasi. Stisnem botun ne reagira. Zada na napajanju iskljucim pa probam ponovo i radi. Par dana sve super i onda opet ista stvar. I onda sam malo prpa, isključio ne bitne stvari i resetira bios i proradilo. I tako radi sve par dana i onda opet. I skuzio sam da proradi kad resetiram bios (jumper). I evo komp sad opet radi ali se pojavio jos jedan problemcic. Naime, usred noci se komp sam upalio, ja ga ugasio a on opet nakon 2 ure. Evo i danas dosao doma a on upaljen...
E sad ja sam amo rec informaticar i imam jako puno iskustva sa servisiranje al ovakvo nesto nisam jos dozivio. Komp kada radi, radi super, znači igre vrti, win, sve potupno normalno. Nabacio sam malo testova tipa: mem test, diskove, itd. sve ok. Grijanje također nije nikakav problem. Guglao sam al nisam našao neko konkretno rješenje. Prvo što mi je palo na pamet je da su defekti kondezatori na matičnoj, drugo mozda baterija, trece pak napajanje. Naravno i eventualan kratki spoj da se javlja negdje. Nisam imao vremena to cu sad za vikend, malo sve rastaviti, počistiti, konektore provjeriti. Također imam viška napajanje pa cu mozda probati i to.
Uglavnom malo sam izludio al sad me brine zaš se komp sam pali odjednom? WoL nije uključen.
Molio bih ako je netko imao slična iskustva ili bilo kakav prijedlog. Znam da je malo bezveze da sad ovo pisem a nisam jos zamjenio napajanje bateriju i ocistio komp al nemam zivaca vise

Također što se baterije tiče, nju skoro nikad nisam imao potrebe mjenjati pa me zanima jel ove nove matične koriste neke drugačije baterije ili su koliko vidim jos uvijek stare od 3,5v? I neznam gdje ih u Splitu najbolje kupiti (chipoteka, urar, trafika)?
Eto toliko od mene