View Single Post
Staro 16.11.2010., 00:41   #56
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ja necu glasati niti za jednu, a svakakvih sranja sa imao, i lijepih ploca. niti jedan proizvodac se nije pokazao najboljim, za mene postoje samo ok i oni losiji (soltek, matsonic i pcchips u prvim redovima).

asus kao asus - od srednjeg segmenta prema gore jako tesko fulati.
gigabyte - najbolje pokriva sva tri segmenta, u srednjem dobar kao asus, u najvisem najcesce losiji od asusa.
abit - nije toliko rasprostranjen i nema tolike ponude maticnih (dok je bio ziv), ali generalno pouzdane ploce.
msi - koliko ih volim, toliko ih ne volim. isto niski rang cesto jos losiji nego asus, svakakvih sranja sam se nagledao i prvenstveno vizualno gadnih ploca. srednji i visi segment dobar, negdje kao gigabyte.
evga i foxconn nisam imao sanse vise koristiti da kazem koju, ostajem na neutralan.
intel - prakticki svaka koju sam imao/dosla mi u ruke, nikad problema. u nizem/srednjem segmentu bi mi osobno bio izbor broj 1, samo da imaju vecu ponudu i da ne postoji - asrock .

+ asrock. najljepse iznenadenje unazad par godina. ploce jeftine ili barem jeftinije, svakakve kombo ploce koje iznenadujuce rade i dan-danas (a radile su u svakakvih uvijetima i na svakakvim srotovima od napajanja ), uvijek zanimljvo s njihovim plocama. danas po meni uzimaju ogroman komad kolaca asusu i gigabyeu, i neka jer zasluzuju. nizi, srednji, visoki segment odlicno pokriven sa velikim brojem maticnih, kako vec rekoh jeftiniji, i ljudi generalno vise nego zadovoljni.

da danas biram proizvodaca ovisi kojeg bi izabrao. ako bi isao na budget konfu ili barem pametno slozenu - asrock, jer tesko da bi koji drugi proizvodac dao koliko se s asrockom dobiva. sve ostalo se tu gura jos asus i gigabyte, msi ne jer nema tolike ponude + nije mi u dobrom pamcenju (ruku na srce, bilo je i ploca da ti pamet stane u 478 eri). ostatak proizvodaca necu ocjenjivati nikako, jer ne konkuriraju izborom, i ne mozes uzeti uzorak od cca 50 razlicitih abitovih ploca na 400 gigabyteovih..........

tako da: asus/gigabyte/asrock danas. prije sto je bilo je svrseno vrijeme, to je kao da proglasim kadeta kocku ili keca golfa najboljim autom u nekoj nizoj srednjoj klasi.

Burko je offline   Reply With Quote