Teško je tu dati nekome glas po stvarnoj zasluzi. Mislim da je 90% nas glasalo više na osnovu toga koje su ploče najviše posjedovali nego na osnovu OC mogućnosti i stabilnosti. Meni je najdraži Gigabyte, zato Ito mi je to bio prvi komp kojeg sam klokao, i na njemu se učio svemu što znam, no daleko od toga da mogu reći da je najbolji. Dapače, najviše njihovih ploča mi je zadavalo glavobolje, no najveća njihova prednost je izuzetno pregledan i funkionalno raspoređen BIOS. U biti ploča koju trenutno imam mi se pokazala još najboljom, ako izuzmemo problem sa osjetljivim memorijskim utorima, no to je DFI-jevo naslijeđe iz te serije ploča, pošto je ona čista kopija DFI-ja, samo rebrandirana.
Od ostalih, kao izuzetno stabilne bih rekao Biostar, instalirao nekoliko desetina komada, od najjeftinijih, do onih srednjeg segmenta, svima redom OC-ao procesore, i zaboravio da postoje. Sa Asusom sam se susreo samo na starijim kompovima i socketima, i to uglavnom sa problemima, tako da o njima neću sudit, jer nisam ništa novijeg imao u rukama.
Od ostalih, još sam radio sa Foxcon-om te sa MSI-jem, prva je bila teško smeće i toliko je undervoltala da sam se čudio kako to sve uopće radi, a na dvije MSI ploče iz različitih serija sam naletio na situciju da im pinovi za paljenje i reset nisu bili dobro označeni, pa sam imao muke isusove i sto poziva dok nisam napokon riješio da to radi kako bog zapovjeda, tako da o njima nemam baš nekako odlično mišljenje.