Imao sam skoro sve spomenute brandove i...
Asus - kvaliteta i opremljenost ali i visoka cijena.
Gigabyte - padovi napona na većini ploča no za 24/7 to ionako nije pretjerano bitno. Isto tako je GA izrastao u top brand i zadnje serije ploča su im zaista oličje kvalitete, stabilnosti i pouzdanosti sa prihvatljivom cijenom.
MSI - Bing Bang! Odličan posao MSI branda koji je kao i GA ušao u top listu pouzdanih i kvalitetnih matičnih u vrlo kratko vrijeme. Mnogi su pljuvali po MSIu al mislim da je to vrijeme daleko iza svih i da na ovaj brand treba gledati realnim očima kao i jedan AsRock za kojeg ni Wolv nije mislio da će ga jednog dana preporučavati diljem PCE foruma
Intel/Abit - Šta reći. Abit je prošlio svršeno vrijeme (nažalost) i bilo je lijepo dok je trajalo. Tko hoće jeftinu i stabilnu ploču onda je Intel definitivno pobjednik među svim ovim silnim brandovima.
EVGA - hvalospjevi pjevani o njoj. Najprije 790 čipset, pa Classified serija koja ih je proslavila preko noći. I sam posjedujem jednu takvu i nisu joj ocjene s razlogom tako visoke na svim recenzijama. No za 24/7, mislim da nikome nije potrebna takva ploča, osim ako se ne pali na crno-crvenu kobinaciju boja
DFI - Šteta što su odustali od daljnje proizvodnje LP serije za nas smrtnike. Još od s754 (ili prije?) su im ploče uvijek bile takve da se trebalo dobro najebat sa podešavanjima BIOSa no kad ga uštelaš, nema joj ravne. Sa hardverskog djela, ploče nisu imale nekih mana no SW (bios) je bio dosta kompliciran za većinu wannabe klokera.
Foxconn - Meni jedan od najdražih brandova. No odlaskom shamina su dosta pali u vidu kvalitetnih OC ploča. Za 24/7 su i dalje ok brand ( a koji nije?). Bojim se da će se EVGAi dogoditi isto što i Foxconnu i da je E770 zadnja kvalitetna Classified ploča.
Suma sumarum - za 24/7 je dobra ionako bilo koja od navedenih ploča sve dok ne dođe u pitanje što veći 24/7 stabilni clock. Tu bi ipak mjesto prepustio Asusu i EVGAi. Gigabyte redovito traži malo veće napone. Svaki od brandova ima svoje prednosti i mane i zaista je teško reći koji je najbolji za 24/7. Najbolji je onaj koji je cijenom prihvatljiviji od drugih a ima istu opremljenost kao što je to slučaj Asus - AsRock. Asus je redovito skuplji i to poprilično a ne nudi ništa više od AsRocka (pričam o 1156/1366 socketu).
Kako god, uzeo sam
EVGAu s razlogom tako da glas ide njoj.
Previše sam nadrobio