Pozdrav!
Bit cu iskren, posto kasno dolazim, ne mogu svih 300tinjak postova iscitati u sutu, pa bi zamolio koju dobru dusicu da sumira neke stvari.
Recimo, sto bi pametno dobio nakon flashanja orig firmwarea s obzirom da sam na Iskonu (Iskon.trio, dakle i iptv)?
Dakle ukratko prednosti i mane, da procjenim da li da citam cjeli thread
.
.
.
Od kad sam ostao manje nego odusevljen mogucnostima i stabilnoscu prvog mi DSL routera (Thomson st780, koji bi se pri apliciranju port forward settinga srusio pod normalno i slicnoga), lijepo skinuo svog Mikrotika s krova i sve rjesavao s njime.
Dakle, setup mi je:
SX674--------Mikrotik -------switch------konpovi i ostalo
Pri promjeni providera/DSL router, sve sto treba je dodjeliti Mikrotiku staticni IP i forwardati range portova sa DSL routera na Mikrotik (sto u slucaju Thomsona trazi nesto strpljenja). Na Mikrotiku imam slozen isti konfig (vec godinama) za daljnje port-forwardanje po konpovima i uredjajima kao i QOS (koji tweakam pri promjeni paketa/ISPa).
Osim sto mi smanjuje glavobolje kod mjenjanja routera, stabilniji je beskonacno od ovih "routera" (uptime je u mjesecima, direktno povezan s HEPovim ispadima).
Dodatni plus je sto kad zena pretjera sa Facebookom, s dva klika joj routam facebook na nesto korisnije tipa IcanHasCheesburger.com