View Single Post
Staro 10.11.2010., 15:19   #1
sayka
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2010
Laptop na servisu, upitna dijagnostika?

Pozdrav, ovo mi je vjeroatno prvi post na ovom forumu iako sam lurker duže vrijeme.

Vlasnik sam laptopa Acer 5720g koji je poznat po tome da ima probleme sa grafičkim karticama i zaslonom.

Prije nekih 3 mjeseca mi se dogodio "bijeli ekran" kod učitavanja laptopa i više se nije maknuo. Odnio sam laptop na servis i nakon tjedan dana, uredno su me izvjestili da su obavili reparaciju grafičke kartice i naplatili 570kn.

Isti problem se dogodio nakon tri tjedna. Prije nego što sam odnio laptop na popravak spojio sam ga na vanjski CRT monitor i dobio sam sliku. Sve radilo okej. Koliko sam imao prilike pročitati na netu greška se nalazila na inverteru.

Odnio sam laptop opet na servis, i prijavio kvar. Nakon tjedan dana me zovu da je dva puta neuspješno obavljena reparacija na grafičkoj kartici i da trebam kupiti novu, za više od 1000kn.

Zanima me Vaše mišljenje, je li tu potrebna reparacija grafičke kartice ili invertera, ili mi samo servis želi naplatiti svoje usluge (recimo kartica + 3h rada = 1500kn, što je cijena rabljenog acera za tu cijenu)?
sayka je offline   Reply With Quote