Pozdrav, ovo mi je vjeroatno prvi post na ovom forumu iako sam lurker duže vrijeme.
Vlasnik sam laptopa Acer 5720g koji je poznat po tome da ima probleme sa grafičkim karticama i zaslonom.
Prije nekih 3 mjeseca mi se dogodio "bijeli ekran" kod učitavanja laptopa i više se nije maknuo. Odnio sam laptop na servis i nakon tjedan dana, uredno su me izvjestili da su obavili reparaciju grafičke kartice i naplatili 570kn.
Isti problem se dogodio nakon tri tjedna. Prije nego što sam odnio laptop na popravak spojio sam ga na vanjski CRT monitor i dobio sam sliku. Sve radilo okej. Koliko sam imao prilike pročitati na netu greška se nalazila na inverteru.
Odnio sam laptop opet na servis, i prijavio kvar. Nakon tjedan dana me zovu da je dva puta neuspješno obavljena reparacija na grafičkoj kartici i da trebam kupiti novu, za više od 1000kn.
Zanima me Vaše mišljenje, je li tu potrebna reparacija grafičke kartice ili invertera, ili mi samo servis želi naplatiti svoje usluge (recimo kartica + 3h rada = 1500kn, što je cijena rabljenog acera za tu cijenu)?