View Single Post
Staro 13.01.2005., 14:44   #10
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ajde nemojte momka zajebavat.
Rješenje je da ne može bit jednostavnije, a javlja se kao potreba da se naslovnica i eventualno sadržaj na prve dvije stranice dokumenta (maturalni, diplomski radovi i sl.) ne numeriraju.
To ćeš izvest vrlo jednostavno. Prve dvije stranice će ti bit jedna sekcija (na kraju druge stranice pukni "Section break", da ti next section bude na 3. stranici), a ostale stranice druga sekcija.
Nadalje, u Hederu i Futeru ćeš na 3. stranici ugasit Same as previous. Tako ćeš numeriranje u prvoj sekciji jednostavno ugasit, a u drugoj će ti se startati od broja kojeg ti postaviš 1,2,3.
Ako kome nije jasno, pojasnit ću kasnije, a nije mi teško ni napraviti vam "šprancu" s prve dvije prazne stranice u jednoj sekciji, a 3. stranicu u drugoj, pa vi pišite po tome.
Ljudi moji, Word je dobar program, samo treba otkrit sve njegove mogućnosti, a kad ispišeš teksta i tablica koliko sam ih ja (nažalost) ispisao, znaš i ono šta ti nikad neće trebat.
Šta se tiče kazala pojmova, to se isto da vrlo lako izvest. Imaš opciju za kazalo, pa kasnije možeš svojevoljno linkat na bilo gdje u tekstu. Također to kazalo može bit različito od teksta (smjernice) u tekstu, tzv. TOC.
Dajte samo malko podrobnije šta vam triba šta se tiče Worda i Excela, da ne pišem nadugo i naširoko, a vi iz toga izvlačite jednu rečenicu, pa ću sve pojasnit.