View Single Post
Staro 06.11.2010., 23:58   #1
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
(riješeno) Asus P7H55 - smrzavanje nakon "sleepa"

Eto neznam sta da kazem osim da je naslov najbolji opis situacije.

Sad cu napisati jednu citabu u nadi da netko zna rijesenje.

konfa je

i5
asus p7h55
2x2gb mushkin ddr3
nvidia gtx 260
callisto ssd
samsung 2tb hdd
seasonic 430w

uglavnom kad sam instalirao maticnu proc i rame sve je bilo ok i onda prije cca mjesec dana su poceli problemi.

uglavnom nekad bi komp otisao u sleep mod i nebi se htio dici dakle trebalo ga je zgasiti na gumb pa upaliti. nakon toga su pocela sranja u vidu da se komp nezeli butati (nebipne da je prosao memtest) i onda ga moram zgasiti na napajanju i onda prodrmati kablove na hardovima i optici i onda upali ako onda nece vadim bateriju van i komp se pali.

e sad sto sam ja poduzeo jel

prekopao cjeli hebeni gugl nema nitko takvih problema sa tom maticnom a ako ima onda ima sa p7h55-m i opet nitko nezna rijesenje.

testirao sam memoriju memtest prosla
testirao sam overclock prosao occt i dio primea.
testirao sam grafu prosla 3dcmar
testirao sam hardove hd tune sve pet

promjenio sam apsolutno sve kablove u kucistu.
disable ide kontroler dakle samo sata ocitava na bootu

komp radi ko zvjer kad je upaljen dakle nema nikakovog BSODa nicega apsolutno maximalno stabilan. sve testove prolazi, po 5 dana u komadu radi ali ako ode u sleep "zasteka" ili ako ga zgasim nekad se upali odma nekad ne.

ista stvar se desavala i dok sam imao druge hardove.

u biosu sam ispremjestao sve moguce opcije pogasio apsolutno sve sto mi netreba naravno bios je zadnji moguci.
ja neznam sta da napravim zadnja opcija mi je da tu netko ima neku pametnu a ako ne kupujem drugu maticnu a ovu sjecem sjekirom ispred kuce..

pomozite braco...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote