Imam nekih nejasnoća vezanih uz reprodukciju MKV formata s USB sticka. Molim vas za njihovo rješavanje i pomoć.
Naime, kako bih mogao snimiti MKV veličine 11 GB na 16 GB stick, morao sam ga s FAT32 formatirati na NTFS. Kako bih ga formatirao na NTFS morao sam prebaciti način optimizacije s 'Optimize for quick removal' na 'Optimize for performance'.
Ono što me muči jest da uz 'Optimize for quick removal' stoji sljedeća napomena:
''This setting disables write caching on the disk and in Windows, so you can disconnect this device without using the Safe Removal icon.'', a uz 'Optimize for performance': ''This setting enables write caching in Windows to improve disk performance. To disconnect this device from the computer, click the Safely Remove Hardware icon in the taskbar notification area.'
S obzirom da imam TV s USB utorom i mogućnošću čitanja MKV-a, brine me ovaj uključeni caching i Safely Remove Hardware koje na TV-u, naravno, nema. Stoga me interesiraju dvije stvari. Prva, koliko je, s obzirom na spomenutu Safely Remove Hardware nemogućnost, gledanje takvog filma štetno po USB memoriju, te, drugo, koliko je općenito gledanje filmova 'štetno' po memoriju USB-a?