View Single Post
Staro 25.10.2010., 23:31   #1
mariofejker16
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Oct 2010
Dva ATX napajanja u jednom računalu

Pozdrav!

Imam jedan problem. Ovako, imam externi 2.5" 320GB Hitachijev HDD sa dva USB-a, i kada ga prištekam na PC nema dovoljno napajanja, to jest ima svoj zvuk kako radi i po tome se prepoznaje da nema dovoljno napajanja, to mi se desilo otkada sam stavio čitače kartica u PC.

Konfiguracija mi je sljedeća: Imam TakeMS ATX napajanje od 400W koje pogoni AM2NF6G-VSTA matičnu ploču, ATI Radeon X1600 512MB DDR2 grafičku, dva DVD-ROM jedan Samsung drugi LG, čitače kartica, 250GB Seagate HDD SATA2, procesor AMD 3500+ 2.20GHz, te 4x1GB RAM memorije, 2x1GB Transcend i 2x1GB TakeMS, i Windows 7 Ultimate sustav i ima još dva dodatna ventilatora na kućištu. Ostalo mi je slobodno još dva PCI slota koje mislim popuniti sa jednom PCI zvučnom karticom te PCI dodatnim USB-ima vjerojatno sa 4 USB-a.

Mene sada zanima da li je moguće da ovo napajanje ne može ovo sve tjerat pa ne prepoznaje HDD ili je problem u nečemu drugom, jedan prijatelj mi je rekao da možda i jesu problem ti čitači kartica da pobrkaju nešto USB-ove.

Na ovu konfiguraciju mislim da mi se ne isplati uzimati neko novo skupo napajanje od 600W od nekih 600kn pa na više, pa me zanima ako je do napajanja da li se kako mogu spojiti dva napajanja na jedno računalo eventualno još jedno ovakvo od 400W koje bi recimo tjeralo samo DVD-ROM-ove i još neke stvari, te ako može da mi netko objasni ili napravi skicu kako to napraviti?

Unaprijed zahvalan!
mariofejker16 je offline   Reply With Quote