View Single Post
Staro 22.10.2010., 19:48   #8
tnt
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor [GOW]Nec Pregled postova
U Power Management-u stavi postavke da nikad ne gasi HDD, onda:
My computer-> Properties-> Advanced-> Performance options-> Advanced-> tu stavi sve na "Programs", povećaj virtualnu memoriju, recimo, min: 1024 MB, max 2048 MB.

Pod Visual effects odznači sve kvačice osim 3 na dnu.

Desni klik na desktop-> Properties-> Display properties-> Advanced-> Effects-> odznači sve.

Trebao bi osjetno ubrzati nakon toga.

Ako ni poslije toga nisi zadovoljan, probaj u BIOS-u isključiti speedstep, pa vidi da li se isto ponaša.
Sve napravio, stanje je i dalje isto.

evo jedna slikica kako to izgleda kad laptop "samo" radi...

_________

Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Puni takt ti je 1,8Ghz pretpostavljam da je Dothan ? . Pola takta znači da procesor radi na 700mhz otprilike na bateriji.

Možda na punjaču postavljen na power optimized ( zaboravio sam kako se zove na Win Xp ). Znači da ti radi čim pokrećeš aplikaciju automatski ide na puni takt.

Imaš opciju bateriju koju čući na trayu pored sata pa namjestiš.
Probao sam naci ovo ali nikako pronaci gdje ga "spušta" na pola. Iako čini mi se da ga on zaista koristi maksimalno cijelo vrijeme (na 1.8) jer i da je na pola i dalje nebi ovako smrznut bio.

Windows nisam opet reinstalirao, jer sve je napravljeno jučer, danas mislim probati ponovo da vidim da nije negdje sa driverima problem.

Novo što sam primjetio je:

Dok mi je baterija bila ispod 20% snage, podizanje sustava nije bilo moguće, govorim samo o procesu od mogućnosti odabira BIOS-a do učitavanja windowsa na ekranu....dakle onih 1-2 sek....

Na punjacu sa isto tako praznom baterijom i dalje je bila muka....ona slika kad diže win-xp sa učitavanjem ispod naziva.....trajalo je 4-5 min....

kad je baterija iznad 70% snage za učitavanje xp-a od paljenja laptopa do podizanja sustava potrebno je oko 30tak sek...

evo još sličica sa rada kad je baterija puna...

Nešto mi se čini da će ovaj stroj na streljanu.....

Puno Hvala na dosadašnjem trudu! meni se čini da je nešto u njemu truloga jer on teško radi i prije podizanja sustava.....postoji li mogućnost da mu previše "struje" odlazi sa punjača na bateriju ili negdje dalje ...da je tako nešto u pitanju...te ako je koji dio trebam nabaviti.

LP

EDIT:

Prema ovome:

http://www.itwriting.com/blog/985-hp...er-supply.html

problem je izgleda u punjaču koji treba zamjeniti....

Prema svim opisima u tekstu, kad je laptop na punjaču radi sporo kad nije radi ok......kod mene vjerujem i baterija nakon svojih 70% također više nije u najboljem stanju pa radi iste probleme....

Probam naci drugi punjač pa javim kako je prošlo. Hvala još jednom na pomoći i ukoliko netko ipak ima drugačiju ideju nek javi...

LP

Tnt
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	task.JPG‎
Views:	189
Size:	82.3 kB
ID:	11191   Click image for larger version

Name:	task2.JPG‎
Views:	184
Size:	82.0 kB
ID:	11192