View Single Post
Staro 16.10.2010., 22:37   #904
Karlo666
Premium
Moj komp

Karlo666's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Problem s XFX ATI Radeon HD 5770

Dakle kupio sam sasvim nov kompjuter (tocno prije 1 godinu) i evo specifikacije:

1.Matična:MB ASUS P5P43TD, Intel P43, 1333MHZ( ima overclock na 1600MHZ),DDR3, GLAN, socket 775
2.Procesor:CPU Intel Core 2 Duo E7400 BOX 2,8 GHZ 3MB socket 775
3.Memorija:Memorija DDR3 4GB 1600MHZ Kingmax
4.HDD:HDD WD 1TB WD10001FALS serial ATA II 32Mb 7200/o min
5.Grafička:VGA XFX HD 5770 1024MB DDR5 2DVI HDMI DirectX 11
6.Kućište:Antec Three Hundred-Eu Midi Crno bez PS
7.Napajanje:550W Cheiftec ATXv2.0 12cm FAN
8.OptičkiVD-RW&DVD+RW Samsung -20x,+20x Dual SH-S223L Bulk black Sata

E sad instalirao sam Win XP 32 bitni i nakon tjedan dana u igranju WoWa poceli su errori.Nakon nelagode oko tih stvari i nadanja da ce biti bolje kupio sam Win7 Ult 32bit ali oped jedne te iste greske.Otvori sam kuciste i nasao da Graficka kartica visi na PCI utoru bez da je zavidana vijkom a uhvacena je na kuciste nekakvim limom sto se samo kao pritisne i kao drzi a grafa na tome je labava te sam nazvao covjeka kod kojega sam kupio i rekao mi je da su takva danas kuciste da je to dobro.Poludio sam.Te sam Uzeo malu busilicu napravio rupu na kucistu za vidu da mogu pricvrstit grafu.Onda je radilo 1 mjesec bez gresaka.

Nakon tih mjesec dana upalio sam WoW sve postavke na ultra postavim(( uvjek drzim postavke do kraja)temperatura 65c-68c)) odjednom vodoravne pruge i crni ekran itd da nenabrajam jedno za drugim a drajvere sam uvijek stavljao nove,zvuka ima ali slika nista minimize nedjeluje.I dan danas mi se to desava neki dan sam gledao nesto na Youtube i odjednom vodoravne pruge.(Nov drajver 10.9).Kad je stavim na Stability test u FurMarku (najnovijem) dode do 80C u minutu i pocne beep beep beep.Tada upalim vent na 100% i temp padne oko 5 do 6 i drzi se i onda nakon 20ak minuta vodoravne pruge i crni ekrani.Windows 7 nakon reboota javi Windows recover after blue screen i kaze sljedece citiram Video Hardware Error

U Starcraft 2 kada igram s ekipom nakon 20ak minuta Mouse Pointer mi se izoblici cak i tako bude i u windowsu i to se nece maknit dok ne resetiram komp.

Procesor Core2Duo koji je 2,8GHZ pratio sam temperature po svakom Coreu pod full loadom max je 49c a kad nema loada onda je 37c do 38c

BTW kompjuter sam kupio u Filip Informatika(stvarno sam pegula kod njih bilo sto kad kupim u njih uvijek nesto nevalja) dao sam im grafu prije par dana.Stavio je covjek na test i kaze nakon 24 sata testiranja da je grafa ispravna a ja nemogu vjerovat i govori da je temp oko 90c.U nadi da ce sve biti dobro odnio sam im Kuciste da vide sto se desava.

Moze li tko pomoci???!!!Jer ja ovima iz Filipa nevjerujem.

HVALA
Karlo666 je offline   Reply With Quote