Citiraj:
Autor Nataly
Evo u zadnje vrijeme imam problema sa signalom.
Imam uređaj Speedtouch. U čemu bi bio problem? Jer kad sam probala kod frenda, kod njega sve ok, ima signala u svakom kutku kuće.
|
Koliko vidim, o laptopu se radi. Svoj problem
vrlo vjerojatno možeš riješiti s boljom WLAN karticom s "high-gain" antenom. Nešto tipa
TP-LINK 422G (atheros) kakvog možeš kupiti u nemilom Ve-Milu za 99kn.
Nedavno sam promijenio svoju desktop PCI karticu s Realtekom 8185 i stavio gore spomenutog i signal mi se skoro udvostručio (ista antena). Tak da mi nije previše žao uloženog.
Mada, kod mene taj Speetouch šalje dosta dobar signal čak i za jedan laptop koji koristimo u prizemlju, a ruter je na drugom katu.
Tak da sve ovisi kakvo ti je okruženje. Nekad može pomoći i mijenjanje 802.11 kanala jer ti možda nešto (ili netko) stvara smetnje. Npr. susjedi, druga 2,4 GHz oprema, a i premještanje rutera može pomoći.
I da, vidim da su spomenuli, obavezno promijeni zaštitu rutera ako već nisi. Jer nije ruter kriv zato što ga je lako probiti, već je kriva enkripcija koja po defaultu postavljena na WEP, a trebala bi biti na WPA(2); mada je vrlo malo vjerojatno da ti je netko uspio promijeniti izlaznu snagu rutera jer to u ST-ovom sučelju nigdje nisam vidio.