Citiraj:
Autor Vuco
Pročitao na dropbike-u, ali sada nikako da nađem taj post gdje je dečko napravio home made set za odzračivanje za brijem 20kn.
Poprilično sam siguran da je M4 navoj, no nisam 100% baš ziher.
|
I ja sam slozio set doma. Ne znam sad koji je navoj ali kupio sam slauf za one stare pumpe koje imaju iglicu recimo kaj mozes napumpati loptu s njima. Ali mislim da imaju te pumpe sa 2 vrste navoja, pa sam nasao jedan sraf koji je identican srafu na kocnicama i koristil ga za uzorak. Onaj navoj na strani slaufa koja se srafi u pumpu tocno pase na elixir 5, 6 mm crijevo i mislim 20 ml sprica i igla najdeblja, te teflon traka za omatanje navoja na cijevima.
Skinuo sam sraf sa slaufa i stavio ga u komad 6 mm crijeva. Mislio sam da ce to bit ok, ali kad odzracujes, crijevo nije jako stisnulo sraf pa je povuklo zraka izmedju crijeva i srafa. Onda sam to pazljivo omotao teflon trakom i onda je bilo u redu. I sraf sam malo omotao tak da dobro stisne. S druge strane sam otpilio iglu komplet i stavio plastiku od igle na spricu i onda na tu plastiku natisnuo slauf jer takodjer slauf na samu spricu nasjeda ali ne bas precvrsto pa isto kod odzracivanja moze povuc zraka. I to je to.
Jedino nisam prao spricu i slaufic poslije koristenja, pa mi je tekucina za kocenje matirala taj prozirni slaufic iako nije bilo vidljive tekucine unutra. Ili bi trebalo oprat to poslije koristenja ili koristiti nekav slafic od nekakve druge plastike, a da je proziran.