View Single Post
Staro 12.10.2010., 09:09   #1
_stoned_
Registered User

Datum registracije: Oct 2010
spajanje dva modema/routera

ekipa pozdrav,

unaprijed se ispričavam zbog svoje nestručnosti i neznanja čak ni osnovnih pojmova(molim za razumijevanje i strpljenje)

imam jedan problem(barem je meni problem,a vjerujem da će to vama biti smiješno pitanje)
naime korisnik sam b-net-a i već neko vrijeme koristim njihov modem(najjeftiniji model Scientific Atlanta 2100) koji ima samo jedan izlaz,a meni od nedavno treba još jedan dodatni,pa mi je frend dao svoj stari router D-link DSL-584T

znači htio bih sa ulaznog b-netovog modema spojiti kabel na d-linkov router i na taj isti spojiti komp i playstation 3 oba s kabelom ne bežićno

zadnjih par dana slušam puno savjeta od raznih "experata",ali pošto sam totalni tutlek i baš niš ne znam o tome i sve te skraćenice mi niš ne znače,ovim putem molim za stručnu pomoć

još par (pri)glupih pitanja

1. da li ima veze pining na eternet kablu koji spaja dva routera tj da li je kabel koji ih spaja normalni eternet kabel ili je crosover(ma kako se to pisalo)

2. kako da prekonfiguriram ulaze/izlaze na d-linkovom routeru jer po defaultu je namješten da ima dva eternet(žuti),a dva tv(crveni)

svaka pomoć je dobrodošla,unaprijed zahvaljujem na odgovorima

pozdrav
_stoned_ je offline   Reply With Quote