Citiraj:
Autor raven34
Ok, te plče su malko zloglasne, reci ovako, ona ima u donjem lijevom kutu 4 LED-a. Kad se ploča starta upale se sva 4, i onda gasi redom testove za CPU, Memorija, Video, Boot..
Reci na kojoj led-ici stane? i dal ti baca jedan dugi beep nakon što prođe mem check....
|
O Bože dragi kakve ti gluposti valjaš to nije normalno.
Citiraj:
Autor raven34
Ovako, učini sljedeće, za početak, izvadi bateriju, i prespoji jumper na clear cmos ( jumper je drito desno od baterije ispod štek doze za SATA...
Po defaultu je lijevo na 1-2, prebaci ga desno na 2-3...
Ostavi ga pola sata na miru, pa vrati bateriju natrag...prebaci jumper na položaj 1-2 i kresni ga...
|
O kakvih pola sata čekanja ti pričaš? Pa nema ta ploča kondiće od 1F. Izvadi se baterija i nakon par sekundi - do minutu je vratiš nazad. Napon ionako odma fadea.
Citiraj:
Autor raven34
Ako neće, izvadi obje memorije van, i stavi SAMO JEDAN keks u ŽUTI slot 1..( zaboravi šta bauljaju ovi iz DFI-ja o slotu orange 4)...
Ponovno kresni stvar i prati LED-ice...
|
Koje veze ima DFI s ovom Abiticom? Kakvi žuti DIMM slotovi?
Citiraj:
Autor raven34
Javi šta se dešava....imam složen mem key za boot sa svim živim BIOS fileovima, ja trenutno koristim 623-3 moddani BIOS, to ti je kao zadnja opcija...
|
Dobro za tebe što imaš ali dečko vozi Abit KN8-SLI a ne DFI!
O kakvim ti 623-3 BIOS-ima dretviš pobogu?
Citiraj:
Autor raven34
E samo dodati: Tzv Cold boot kod tih ploča može trajati i malko dulje....Ideš u skokovima 30 minuta clear cmos, pa 2 sata, pa 4 sata, pa 12 sati, pa 24 sata...
|
Cold boot problem na sobnoj temperaturi uz zračno hlađenje?
Da se igra suhim ledom, tekućim dušikom ili barem kaskadom onda da. Ali ovako nema govora o cold boot-u.
Citiraj:
Autor raven34
Ali kažeš da vrti proc ventilator, a jel vrti SVE ostale ventilatore? To je znak da je ploča živa.
|
Ne, to nije znak da je ploča ispravna. Ako je recimo regulacija napona za CPU prdnula na rosu ploča je mrtva ko Hitler a svejedno vrti ventilatore.
@marko.m
Postoji mogućnost da je ploča zaista mrtva. Probaj komponente isprobati kod nekog drugog tko ima s939 ploču. Iako je to već vrlo rijetka platforma.
BTW jesi li slučajno probao grafu stavit u drugi PCIe x16 utor?