Ok, te plče su malko zloglasne, reci ovako, ona ima u donjem lijevom kutu 4 LED-a. Kad se ploča starta upale se sva 4, i onda gasi redom testove za CPU, Memorija, Video, Boot..
Reci na kojoj led-ici stane? i dal ti baca jedan dugi beep nakon što prođe mem check....
Ovako, učini sljedeće, za početak, izvadi bateriju, i prespoji jumper na clear cmos ( jumper je drito desno od baterije ispod štek doze za SATA...
Po defaultu je lijevo na 1-2, prebaci ga desno na 2-3...
Ostavi ga pola sata na miru, pa vrati bateriju natrag...prebaci jumper na položaj 1-2 i kresni ga...
Ako neće, izvadi obje memorije van, i stavi SAMO JEDAN keks u ŽUTI slot 1..( zaboravi šta bauljaju ovi iz DFI-ja o slotu orange 4)...
Ponovno kresni stvar i prati LED-ice...
Javi šta se dešava....imam složen mem key za boot sa svim živim BIOS fileovima, ja trenutno koristim 623-3 moddani BIOS, to ti je kao zadnja opcija...
Pa javi šta se dešavalo i jel kresnula stvar...
Ako radi super, onda ubaci drugi keks ( ako ga imaš ) u opet žuti slot 3 da ti memorija radi u Dual channel...
E samo dodati: Tzv Cold boot kod tih ploča može trajati i malko dulje....Ideš u skokovima 30 minuta clear cmos, pa 2 sata, pa 4 sata, pa 12 sati, pa 24 sata...Ali kažeš da vrti proc ventilator, a jel vrti SVE ostale ventilatore? To je znak da je ploča živa. Ako ih ne vrti onda si u gov...Ali debug ledica na ploči i broj beepova će ti reći sve...pod uvjetom da se sve vrti i da uopće svjetle te 4 u kutu - ako ne : mrtvo je...najvjerojatnije..