View Single Post
Staro 05.10.2010., 10:19   #210
raven34
Premium
Moj komp

raven34's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
H70 je izašao, osobno imam H50 i čisto sam zadovoljan , 40c u idle (mada to nije idle- pun system tray) , i 74-76C kad je na 100% all 4 cores (BOINC, SETI) ..Umanji to za 4-5 C kad očistim filtere i usišem hladnjak..
Pjavile su se razne torije o tome jel bolje push -pull ili pull-push sa ventilatorima na njemu, ali ne da mi se s time zezati..Nema potrebe, kad je opako vrelo vani (ovog ljeta) temp je bila ista..U tim slučajevima samo našišaš ispuh i upuh ventove ( 3x 120 mm front, 1 x 120mm side , 2 x 120 back i 1x 280mm top) na max i miran si...
A sorry ovaj gospon što tvrdi da mu je proc na 22 C, tu nekaj ne štima, jer bi mu u prostoriji moralo bit oko 10-15C za tako nešto...Pa sada..
Ili mu lažu senzori, tj zaboravil ih je kalibrirati...
Jer tko ne kuži da je nemoguće sa bilo kojim hlađenjem ohladiti komponentu ISPOD temperature okoline ...taj nek ide nazad u školu , i prouči termodinamiku opet, disipaciju topline i slične "sitnice"..

Edit: moguće je, sa tekućim dušikom , lol

Edit, moguće je ohladiti komponente ispod temperature okoline , ali samo , i samo ako koristiš sredstvo koje je HLADNIJE od okoline, tipa tekući dušik...

Zadnje izmijenjeno od: tor. 05.10.2010. u 11:05.
raven34 je offline   Reply With Quote