Citiraj:
Autor m&n
jesam sve al opet je bilo isto. pa je opet bilo kak treba i sad sam opet probo i sad sam malo u syssovom accu malo u svojem malo od nekog daddy-a evo linka.. censored by horza
|
a jesi počistio cache (i cookie) sad kad je tor rekao?
naime, kao što svi već neko vrijeme vidimo, forum radi munjotresno brzo, čak i u peak time-u. jedan od razloga je što nginx cachira php-ov output na mali milijun pametnih načina.
eh sad, vbulletin je "malo" strgan. oduvijek je bio. pogotovo kad ga se kešira. ali je to u većini slučajeva prolazilo neprimjećeno jer jednostavno prilikom sljedećeg klika vbulletin nanovo zgrenerira stranicu i to je to. ali, sad nam se zna desiti da nginx ukešira tu krivo generiranu stranicu, pa sljedećih x upita se ne generira ponovo.
ALI, pušiona je što se stvari keširaju i kod klijenta. konkretno, cookie se ne refresha nakon što je krivo postavljen. tako da je potrebno:
1) počistit nginx cache (napravio)
2) počistit php cache (napravio)
3) počistiti xcache (napravio)
4) počistiti memcached cache (napravio)
I onda NAKON toga
5) počistit browser cache (ili samo cookie-nisam siguran).
navodno je u novim verzijama vbulletina to riješeno jer su prepisali cijeli core, a kolko vidim i cijeli caching i datastore mehanizam vbulletina 4 je drugačiji (pametniji), pa se ovo ne bi trebalo događati jednom kad upgrade-amo na vbulletin 4. ali to se neće dogoditi danas ni sutra ni sljedećih xy dana/tjedana.
I ne, ne znam kad će to biti. I ne, više ne primamo sugestije za nove feature...
sorry zbog neugodnosti.
daddy i syss fakat sorry. ako išta znači, brijem da se može samo vidjeti popis poruka u inboxu, ali ne i njihov sadržaj.