Pozdrav!
Imam jedan problem - posjedujem Dell Optiplex 280, sa P4 3 GHz, 2 GB RAM te sam odlučio nabaviti novu grafičku jer je bila onboard intel 915 gore. PS je 210 W. Čitao sam dugo, kompao po netu i ljudi predlažuz 4350 jer troši nekih 17W. Kupio sam grafičku u Protisu i sve super, podržana rezolucija i sve, instaliram driver sa CD-a i sve se sruši, blue screen of death. Od onda na svakom bootanju Win7 Ultimate dolazi mi poruka
Alert: PCI Express Card Is Running In x1 Mode.
Press F1 to continue ili tak nešto slično, ili press F12 to enter Setup.
Imam zadnju verziju BIOS-a i u njoj nema nikakvih postavki za brzinu PCI-E porta (inače je PCI-E 2.0 x16 na ploči, kako i na grafičkoj). Neki kažu da se to dešava kad grafička nije sjela dobro, ali probao sam par puta izvadit pa stavit unutra i nikakve promjene.
Čisto me zanima dal ima kakve šanse da se ta brzina digne i kako se može postaviti ? (ljudi na netu se žale da im se to isto dešava sa starijim RADEON-kama, x600 ili x800). Uglavnom piše da je 300W minimum za grafičku, ali ljudi na netu kažu da čak sa 170W mogu normalno raditi sa 4350. Molim za neki savjet, bilo što jer više nemam ideja
Lp,
Ivan