View Single Post
Staro 04.01.2005., 19:32   #1
ssnesh
Registered User

Datum registracije: Nov 2001
umirem: bios rom checksum error bez razloga

Dakle pls help. Bootao sam novi komp, prvi put, otišao u bijose, vidio što se treba napraviti (nisam ni bio posebno kreativan... mako serijski i paralelni, malo nabio memoriju), reboot.

Ploća me dočekuje glasnim signalom dva jednako duga tona, viši-niži, iz monitora se javlja Award BootBlock BIOS 1.0 i kaže "BIOS ROM checksum error". Potom detektira floppy i traži "insert system disk and press enter". WTF?

Nakon puno googlanja sam otkrio da je to preživio minimalni komadić i da postoji šansa da ga dignem s floppyja i flasham. Ali to nikako da se desi: ako je bootabilan, javi "invalid system disk", inače naravno "insert system disk". Nikako da skužim kako da mu pripremim taj system disk da ga proguta.

Ploća je Elitegroup n2u400-a, nForce 2. Ne smijem otvarati komp jer nije moj, vlasnik želi punu garanciju, a reset cmosa bi ionako bio potez očajnika.

I dalje mi nije jasno kako sam strgao bios koristeći njegov prokleti setup. Glava boli, nema ideja. Ako netko zna kako složiti floppy ili što sad, poprilično bi me izvukao.

[edit: tipfeler u naslovu. bah!]
ssnesh je offline   Reply With Quote