Tek sad vidim ove odgovore...
@Nix1987: Uvijek prije stavljanja hladnjaka pogledam na koju stranu ide i da li dobro stoji na procesoru. A i vjerujem da bi se onda ploca upalila i pokazala sliku - makar na sekundu dok se procesor ne pregrije.
@Jablan: kad vec pricamo o ostecenjima na procesorima. Prije koji tjedan sam imao razmjenu nekih komponenti za Athlon 1000Mhz procesor. Jezgra procesora bila je vidno ostecena sa svih strana, a na jednom kutu je bila dosta ostecena (~1.5mm). Svejedno rekoh - da isprobam procesor pa budem na cisto da li radi ili ne: napajanje slusira. Mislio sam da nije do procesora jer sam usput mjenjao i BIOS chip, graficku i sl stvari, pa sam maticnu palio oko 5 puta s tim procesorom i svaki put je napajanje slusiralo. Srecom, napajanje je prezivilo, a ploca radi uredno s drugim procesorom.
@svi:
Riješio sam problem.
Nakon zamjene BIOS chipa s slicne ploce (MATSONIC MS8137C+) ploca uredno radi, a druga ploca na kojoj je taj (neispravni) BIOS pokazuje iste simptome.
Da li netko zna da li se taj BIOS chip (32PIN DIL socket) moze nekako preprogramirati ili oporaviti?