Citiraj:
Autor Deyo238
Joj da, vidiš, zaboravio sam da si isto uzeo proc od Matth€w-a za 1700kn, a novi i5 je 1550kn, u pravu si.
|
Citiraj:
Autor jopis
Skok si morao osjetiti, kad ja vidim razliku sa c2d na c2q a kako onda ne bi ti vidio na i7.
Glupa usporedba, to sam htio Drugu napisati još ranije al reko neću, no sad kad si spomenuo. Isto tako je mogao kupit tu na tržnici i i5 760 (i 750ka je bila jedna) za 1100kn, tako da je opet 600kn razlike i u takvoj varijanti kupovanja. Uspoređivati i7 sa tržnice sa i5 iz trgovine je glupo i nerealno.

|
i7 875K u dućanu košta 3000kn, ovaj je bio 1300kn manje. na tržnici je i5 1100, a u dućanu 1500kn, što je 400kn razlike. a i5 na tržnici je prodavalo vas par koji ste htjeli također htjeli uzeti ili ste uzeli i7 od
Matth€wa, i to ono, čak ste i meni pokušali uvaljati i5 (neću imenovati) kao "vidim da želiš ići na s1156, eto ti moj i5 za sitne pare, ja ću na i7 za male pare pa mi ovaj i5 ne treba

" mudro

no ja sam odavno zakapario svoj i7

no dosta spamare "zakaj nisam i zakaj jesam"
Citiraj:
Autor rockodaddy
Treba mi pomoć oko overclocka jer se u BIOS gotovo ništa ne razumim.
Želio bi dignit ovaj i7 na nekih 3.6 ili 3.7 GHZ ali ne želim ništa petljat sam!!!
Ima masu ovih PLL,VTT itd itd o kojima ja nemam pojma a vi sigurno znate.
Evo malo podataka pa mi recite kako šta namistit.
CPU PLL VOLTAGE 1.853 (AUTO)
PCH VOLTAGE 1.079 (AUTO)
VTT VOLTAGE 1.264 (AUTO)
AS ROCK V DROP CONTROL (WITH V DROP)
QPI FREQUENCY 4.800GT (AUTO)
SPREAD SPECTRUM (AUTO)
Koliko treba dignit V.core za jedan ovakav overclock i da li treba mijenjati ove gore stvari ili ih ostaviti ovakva kakve jesu??
C1E i turbo mode su isključeni a EIST uopće nevidim i mislim kako ASROCK ima neki drugi naziv za njega.
Hvala!
|
CPU PLL VOLTAGE 1.853 (AUTO) - ostavi na 1.853
PCH VOLTAGE 1.079 (AUTO) - ostavi na 1.079
VTT VOLTAGE 1.264 (AUTO) - ostavi na 1,264
AS ROCK V DROP CONTROL (WITH V DROP) - stavi na "without V Drop"
QPI FREQUENCY 4.800GT (AUTO) - ostavi na auto
SPREAD SPECTRUM (AUTO) - stavi na disable
tako sam i ja riješio svoj BIOS.