Citiraj:
Autor gnjepar
Kod takvih problema moja najdraža metoda je eliminacija. Ako si već eliminirao softverski problem onda bi trebao probati naći tipkovnicu i zamijeniti. Siguran sam da ima netko sa foruma tko može na sat vremena posuditi kompatibilnu tipkovnicu da se to isproba
Inače, ovo bi mogla biti neka mušica matične ploče, odnoso kontrolera koji je zadužen za tipkovnicu (southbrige?), to je naravno najgori slučaj.
|
Teško je naći baš za posuditi, nije više toliko čest laptop kao nekad, a teško bi se netko odrekao tipkovnice dok ja isprobam.
Inače, i meni je sumnjivo da problem možda nije u samoj tipkovnici.
Citiraj:
Autor domy_os
Skini tipkovnicu i pregledaj je li fizički sve OK, ako budeš uopće nešto vidio. Sljedeće što možeš napraviti je prebrisati flat kabel i ispuhati ZIF konektor u koji se tipkovnica uštekava. Ako ni to ne pomogne, morat ćeš ići metodom eliminacije, kako kaže Gnjepar.
|
Skidao sam tipkovnicu i osim smeća nakupljenog kroz 3g. rada i nema nekih vidljivih problema. Teško ju je očistiti jer se dosta toga nakupilo ispod folije koja prekriva stražnji dio tipkovnice, a to ne mogu skinuti(bar mislim da ne bi smio). Ovo s kablom i konektorom ću isprobati iako ne vjerujem da je do toga jer kako problem sam dođe, tako i ode, što ne bi valjda bio slučaj da se negdje gubi kontakt. Probat ću danas i ovu metodu pa ću vidjeti.