Jedno pitanje samo, Uzeo sam u 6 mj. plazmu PA G20 i super mi je, al gledam recimo u technomaxu demo i izgleda mi bolje nego kod mene, a postavke su na normal, dok su kod mene kalibrirane kao sto su naveli na HD televiziji.
E sad, cisto znatizelje radi upustim se ja u pricu s prodavacem. Frajer meni pocne prodavat spiku da kad ja pustim image bluray diska preko kompa i naravno HDMI kabla da to nije fullHD slika jer se i kod pretvaranja i image radi neka kompresija i da je u 99% slucajeva to sve upscaling, a da jedini pravi bluray moze biti kad stavis bluray disc u bluray player. Po meni prica pizdarije, jer ako se radi image onda je vjerodostojan 100% zar ne, a i bolje ga je pustiti s kompa nego trositi glavu citaca i omogucen je veci bandwith podataka ako je potrebno... Poceo frajer pricat da kaj ja njega ucim da se on time bavi 25 godina ovo ono, al da sam nedvojbeno kupio jeben TV.
Dakle pitanje, da li je bluray image vjerodostojan prikaz FullHD slike u omjeru 1:1 bez ikakvog upscalinga?