View Single Post
Staro 17.09.2010., 13:25   #126
Mast3r Chi3f
Premium
Moj komp

Mast3r Chi3f's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor SRV Pregled postova
Sudeci po ovome, opet nece biti pomaka u odnosu na sad vec prastaru HD4870. Nece biti ni puno brze od HD5770.

Usporedjujes kruske i jabuke - shaderi kod nove (NI) i stare arhitekture nisu direktno usporedivi (4+1D dizajn je sad promjenjen u 4D), tj shaderi su sad navodno jaci u odnosu na stare ali zauzimaju vise chipa.

Zapravo ucestala govorkanja su da Barts ide i to djonom na gtx460 a uz put u vecini slucajeva kupi i hd5850, pa kad uzmes u obzir da se za njega odavno predvidja ~896 a za Caymana ~1792 shadera i to jos na +gddr5 (1600+MHz) memi mislim da je debilno plasirat tvrdnje da nece bit nekih pomaka u odnosu na hd5xxx a kamoli na hd4xxx.

Iz dana u dan meni oni Caymanovi leakovi s pocetke topica djeluje sve nekako stvarnije, samo se bojim da cijena bit i vise nego paprena - o dual GPU kombinacijama ne zelim ni razmisljat

Citiraj:
Autor reverzibilni Pregled postova
ako amd neće ići na uništavanje sebe samog .....
realno je očekivati slijedeće.....

lagano rezanje cijena 57xx serije (adio 450)
67xx serija konkurent 460 seriji uz bolji omjer cijena/perfomanse/potrošnja
lagano rezanje cijena 58xx seriji
68xx serija po cijeni mrvu višoj od sadašnje cijene 58xx serije

tako će amd dodatno zgusnut ponudu (usput u potpunosti učiniti neisplativom kupnju bilo koje nvidije), a pritom još uvijek imat odličnu zaradu po kartici.....
Sve sta si rekao stoji ali po meni Cypressi nece bas bit previse konkurentni cijenom (ili ce brzo u EOL) jer im Barts je zbog efikasnijeg /manjeg chipa i jeftinijeg pcb isplativiji za proizvodnju a za Caymana nevjerujem da ce bit bas tako jeftin

hd5770, Barts, hd5870 pcb

Zadnje izmijenjeno od: Mast3r Chi3f. 17.09.2010. u 13:55.
Mast3r Chi3f je offline   Reply With Quote