Eto ako ima koji strucnjak sto se tice mikrotika. Imam mikrotik s 2 lan kartice., i trenutno je metnut samo u bridge mode., i koristim njegov firewall za blokanje odredenih portova., i reguliranje svih lan internih brzina.
Ono sto bi ja trebao podesit ( a neznam podesit ) ., je da mi jedna lan kartica bude " WAN " ., i da ima fiksnu ip adresu " 192.168.1.121 ", te da uzima internet od glavnog rutera koji dodjeljuje internet ( 192.168.1.254, 255.255.255.0 standard i DNS 192.168.1.254 ) ., te da nakon toga sto u mikrotik Lan1 koji je " wan "., iz mikrotika sve ip adrese budu na Lan2 izlazu 192.168.10.1 - 192.168.10.200 Dhcp ukljucen .
dakle., sto hocu time postic., da glavni ruter 192.168.1.254 vidi samo jednu ip adresu spojenu na sebe i da dodjeljuje internet samo toj ip adresi (192.168.1.121 ) , a da ja poslije sva svoja racunala na adresama 192.168.10.XXX sam reguliram brzine i tcp/udp postavke u firewallu kako ja zelim. I samim time bi dobio bolji internetski rad na svim racunalima jer glavni ruter bi davao internet samo " jednom " racunalu na mrezi.
Problem je sto sam ja dosta laik, i ne razumijem bas sve dobro., pa bi mi trebala uputstva S mojim Ip adresama i postavkama, nesto slicno ovome : "
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Cable_setup " . Ovdje nis ne kuzim jer nisu moje ip postavke

i sve mi cudno

...
pa sad., ako ima koji strucnjak s vremenom., da napravi par print screenova i tocno opise postupak izvodenja podesavanja., bio bih jako zahvalan., dapace., nije mi bed niti uplatit neke pare na ziroracun covjeku koji se potrudi sve savrseno pokazat