Obrazložio bih što sam napisao :
Tema je Komponente u rerni ( a nije Reflow, ili Kako koristiti heatgun za reflow, i sl.). Zna se čemu služi rerna i što se s njom (u njoj) radi, neki su napisali da imaju stari šparet i da njega koriste - nažalost tek nakon posta Dr. Gonze, i rasprave koja je slijedila.
Pokretač teme i sam je napisao da NE ZNA da u elektroničkim proizvodima ima opasnih materijala, mislim da komentar na ovo nije potreban.
Što se tiče željezara i ostalih prljavih industrija ( ipak imaju "adekvatan" filtar za opasne tvari, adekvatan za vrijeme u kojem je industrija građena - što prema današnjim mjerilima sigurno nije dovoljno ), za Sisak je opće poznato da je na vrhu top-liste po zagađenom zraku, te da je postotak oboljelih ljudi od raznih karcinoma VRLO visok ( ako ne i najviši u RH), ako se žitelji Siska mire s time ( RedDwarf ) ili su čak i ponosni na to - tko zna možda bi trebali otići na preventivni sistematski pregled.
Što se tiče bakterija ( na rukama i drugdje ) - evo par zanimljivosti :
- Poljubac je razmjena bakterija.
- Bakterija i virusa najviše ima na NOVCU ( više na papirnatom, manje na kovanom ), koristite kartice.
- Bakterije pijemo/jedemo za bolju probavu ( jogurti, i kulture jogurta ).
- Većinu smrtonosnih bakterija nosimo u sebi, kada njihov broj pređe određenu granicu - razbolimo se.
- Bakterije su preživjele boravak na mjesecu ( navodno je kamera odnesena u jednoj misiji na mjesec i vraćena na zemlju u drugoj zbog kvara sadržavala "žive" bakterije - nevjerojatno, a da li je i istinito tko zna ), a virusi su neuništivi...
I na kraju da citiram Alan Forda : "Umro je od previše olova !" ( slika prikazuje tipa izrešetanog mecima, ne ću je prenjeti zbog CopyRighta )...
I čitanje je aktivnost na forumu

...