Citiraj:
Autor AMD
Ja sam pred kraj kuhanja stavio i malu žlićicu instant gustina tak da mi je ispao malo gušći. Više onak kao zapečeni grah.
Drugi put ću probat da prepečem špek, svinjetinu na kockice, prodinstam luk, papriku i jedan veći oguljeni paradajz. Onak da ostanu mali komadići kao pelati, a ostatak ću raditi standardno.
Da li je netko radio "Jelly shots" i uspio riješiti problem ljepljenja za posudice.
Probao bih ga napraviti u silikonskoj posudici za led pa me zanima da li ze ljepi i za silikon?
|
Ak' se želi postići gušće jelo treba s štapnim mikserom zmiksat malu konzervu graha skupa sa saftom.
Ja inače radim nešto slično. Na ulju zapržim 1/2 kile faširanog mješanog, kad pokuha sok dodam sitno nasjeckani češnjak, 2 velike konzerve graha ( dio izmiksam ) jušnu žlicu slatke paprike mljevene a ljute po želji. Može nutra i kuruza i malo peršina po vrhu kad je gotovo. Kosanu svježu papriku ubacim kad je sve gotovo.