Citiraj:
Autor B3mt1
t-com spaja korisnike ?? neki dokaz moze ...
ako i spaja i dalje su na adsl2 modulaciji
kako to mislis da t-com nece razvuci optiku korisnicima koji nisu njihovi ????
pa oni razvlace optiku do zgrade ili FTTC, a sada u skoro svakoj zgradi imaju nekog koji je kod nekog drugog providera
|
dokaz ti ne mogu ponuditi, ali da, vjerujem da su i dalje na adsl2 modulaciji. problem je sto oni tu optiku ne bi smjeli razvlaciti uopce jer na taj nacin stete konkurenciji! i logicno je da pomno biraju podrucja gdje je najveci udio njihovih korisnika, bez obzira sto je sva infrastruktura od centrale do korisnika njihova. njihovo ponasanje je s financijske strane logicno, ali nikako nije u skladu s odredbama za zastitu trzisnog natjecanja.
Citiraj:
amis ima mogucnost za vdsl ? :O mozes li to s necim potkrijepiti
koliko znam jedino b.net moze za sada ponuditi vdsl dok ostali provideri ovise o t-comu, a oni nemaju kaj nuditi vdsl dok ne pokriju vecinu zagreba IMHO
|
ovise o tcom-u na nacin da ne smiju ponuditi vdsl dok ga tcom ne ponudi. ne vidim na koji bi nacin ovisi o tcomu sto se tice opreme? jedino sto ti treba je router koji moze dekodirati takav signal, bakar je tu, oprema u centrali je tu.
uostalom, ako bnet ima tu mogucnost, zasto to oni ne ponude i budu bolji od konkurencije? zato sto operator sa znacajnijom trzisnom snagom ocito ima povlastice u zakonu.
naravno, pretrazivao sam zakone da bih pronasao citat koji potkrepljuje moju tvrdnju, ali do sada ga nisam nasao.