View Single Post
Staro 16.08.2010., 19:17   #1
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Win XP Home - OEM licensa - pitanje

Ukratko prica:
Prije ~godinu dana sam kupio neke komponente (skoro svew osim HDDa) i Windows XP Home Edition (retail, ali je ocito zabunom dobivena OEM licensa...), te su u ducanu slozili konfiguraciju i naljepili Win XP naljepnicu na kuciste.
Prvotno nisam namjeravao instalirati na to racunalo te Windowse vec na jedan stariji laptop, na koje sam instalirao i sve je bilo OK - osim sto je naljepnica na kucistu greskom.
Sad tog laptopa vise nema (ne radi se o onome sa prodaje), HDD je izvaden i sluzi za prijenos podataka kao eksterni disk. Formatiran je i Windowsi s tim serialom nisu nigdje instalirani.
Stoje mi vec vise od pola godine i skupljaju prasinu, a na Ubuntuu se bas i ne snalaze ljudi i razmisljam da instaliram te Windowse na to racunalo, gdje je prvotno i zaljepljena naljepnica sa serialom.
Maloprije sam razgovarao s Microsoft podrskom i rekli su mi da se OEM licensa veze za 1 racunalo i da ukoliko je racunalo neispravno, neispravna je i licensa.

Zanima me, da li je ikako moguce prebaciti Windowse LEGALNO na drugo racunalo, na kojem i stoji naljepnica s serialom?
Posto je maticna i ostatak konfiguracije neispravan, da bar te Windowse iskoristim (koji su kupljeni zabunom kao OEM).

Npr, da instaliram i aktiviram telefonom, te kazem kako je maticna promijenjena jer je bila neispravna ili?

Computer_Modder je offline   Reply With Quote