za prosjecnog korisnika..znaci govorimo o amaterskom biciklizmu ne treba vam bike iznad 3500-4000kn...Wheeler,Trek;canondale,Author,Scot,Fuji,Gary F. sta god.. i od masinica sad jel Accera,Deore,LX,XT vjeruj mi neces nikada skuziti ako su masinice dobro podesene i u fazi..a isto tako ti i ne trebaju diskovi jel V-brake je sasvim dovoljan..inace vozim vec godinama pa sam isprobao sve sisteme kocenja i mjenjanja brzina osim SRama koji mi je malo preskup(ali cuo sam odlican od x9 pa nadalje)....pozornost posvetite velicini rame kad kupujete bike i o tome se posavjetujte sa nekim tko stvarno razumije omjer vase visine i velicinu rame u ''...znaci nije isto ako si visok 175 i uzmes 23'' ramu mislim da to bas nece ici

Sta se tice diskova ako vec uzimate uzmite uljne sisteme(deore LX sasvim dovoljan sa integriranim mjenjacima na bremzama)nesto su skuplji al oni na sajlu ne valjaju nista...s time da morate znati da u slucaju udarca u disk dolazi do problema , lako puca ili se savija...iznaci teren sa puno granja,blata nebi preporucio
isto tako treba i mjenjati plocice koje se prilicno deru..
Sta se tice prvih suspenija ako nema slide lock vjerovatno je smece

i dosta lupaju na terenu...i sjedalo je jako vazno..po mogucnosti neko sa gelom ako ne nosite bicke ima ih za cca 250kn odlicnih...e sad sam se vec raspiso..sto neki od mojih savjeta...mozda nece palit kod vas...al ko zna...
e jos nesto za sve korisnike iPhona postoji odlicna aplikacija koja se zove
ALL SPORTSGPS(koristim jel nisam dignuo iphone na 4.o os) ---radi na 3.0 i nadalje..ili EASY TRAILS 4.0 aplikacija vam mjeri apsolutno sve..izaberete MBT i pokrenete dobit cete zapis o trajanju rute,vremenu odmora, prosjecna brzina i max speed, nadmorska visna, ostvarenom padu na ruti i climbingu..isto tako mozete i dobiti mapu u nekoliko formata,,hybrid,road,topografsku i nesto nalik na googlemaps te to sve kasnije uplodate na svoj profil di imate sve svoje rute..kojima se divite.mrak svar...
ekipa pozz