View Single Post
Staro 13.08.2010., 13:25   #1
mstaglicic
Premium
Moj komp

mstaglicic's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
HDD Seagate Barracuda 7200.7 200 GB dobio bad sectore

Pozdrav!
Posjedujem hard disk Seagate Barracuda 200GB 7200.7 i OS Windows 7 Ultimate x86.
U zadnje vrijeme je počeo krčiti (ne znam točno opisati zvuk) i usporeno raditi.
Zbog tih problema sam skinuo HD Tune program i skenirao cijeli hard disk da li ima bad sectora i ima ih oko 2% u početku a kasnije ih nema.
Danas kad sam probao upaliti računalo,prođe ASUS logo i nakon toga stane na crtici u gornjem kutu ekrana kao da traži disk.Nakon 5 minuta prođe dalje i imam za odabrati:
-Start Windows normally
-Start Repair Windows

Ako kliknem na Start Windows normally pokaže se starting Windows i nakon toga sam pređe u Repair Windows.
Ako kliknem Repair Windows onda počne učitavati potrebne datoteke i pokrene repair.
U repairu imam opcije:
System Restore,Memory diagnostic tool i Startup repair.
Kliknem na Startup repair i on traži probleme (Searching for problems...) i tako stoji oko 2h (isprobano) te nakon nekog vremena ispod toga piše Repair disk errors.This can last more than hour.
I kad to napiše,taj se proces ne može prekinuti osim nasilnog gašenja i ponovnog paljenja.

Probao sam i na računalo spojiti Seagate Barracuda 80 GB preko IDE kabela,a ovog maknuti.
Tada računalo prepozna Windows XP i imam za odabrati Start Windows normally,Safe mode,Safe mode with Networking,Safe mode with Command Prompt i Last known good configuration.
Probao sam sve opcije i za svaku je rezultat isti:
kliknem na bilo što (Safe mode,start windows normally ili bilo što drugo ponuđeno) te računalo krene učitavat i pokaže crni ekran te se restarta.

Samo da napomenem,taj disk u drugom računalu (slabije od mog) radi bez ikakvih problema.

Moja konfiguracija:

CPU AMD Athlon II X2 240 2.80 @ 3.2 GHz
MBO ASUS M4N78
RAM Mushkin 2GB PC-6400 800MHz
GPU ASUS EN9500 GT 1GB

Ti navedeni dijelovi su kupljeni u dućanu u 10.mj. prošle godine,dok Seagate Barracuda disk ima 4 godine.

Sorry na podužem postu.
Tnx unaprijed na prijedlozima kako riješiti ovaj problem,jer na disku imam i važnih podataka.
mstaglicic je offline